TEAM

JUDITH

Yoga is voorzichtig aan mijn leven binnen gekomen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk met een yogadocent als moeder ☺. Toen ik jonger was nam dans een grote en belangrijke plek in mijn leven. Ik besloot al heel vroeg dat ik danseres wilde worden. Uiteindelijk ben ik als uitvoerend danser afgestudeerd aan London Contemporary Dance School en later als choreograaf en docent van Codarts Rotterdam. Tijdens mijn jaren als danser en later als docent en choreograaf kwam yoga op mijn pad. Mijn eerste Yoga Teacher Training volgde ik om verdieping te geven aan mijn eigen practice. Mijn liefde voor Yoga groeide, zo sterk zelfs dat ik mijn eerste liefde (dans) iets heb losgelaten om mij meer te richten op yoga en het geven van yoga lessen. Ruim een jaar geleden ben ik gestart met mijn 2e, intensieve, Yoga Teacher Training. Eind volgend jaar rond ik deze opleiding af.

In mijn lessen ligt de nadruk op plezier door bewegen. Beweging kan mij zo intens gelukkig maken. Iets wat ik heel graag met je wil delen, al is het maar een klein beetje. Daarnaast blijf ik natuurlijk een danser en besteed ik veel aandacht aan alignement (je houding) in de lessen. Soms kan een hele kleine aanwijzing een wezenlijk verschil maken in hoe je een asana (houding) beleeft.

En bovenal dankbaar dat ik dit mag delen. Yoga voelt voor mij als thuiskomen. Iedere keer weer en vormt het fundament van mijn dag. Iedere practice en iedere les is daarom ook weer anders. Iedere dag zijn we zelf ook een beetje anders. Yoga is zoveel meer dan alleen de fysieke houdingen. Dat is het mooie van yoga… Iedere practice en iedere les is weer een avontuur waarin je beetje bij beetje jezelf iets beter leert kennen.

JERRY

Mijn yogareis begon ooit met Geri Halliwell van de Spice Girls. Zij had een yoga DVD gemaakt, die ik als groot fan, natuurlijk heb gekocht. In het begin deed ik telkens alleen de zonnegroeten mee, maar al snel deed ik steeds meer. Dit was mijn eerste kennismaking met de magie van yoga en bij een yoga retreat in Portugal werd ik echt gegrepen door die magie. Terug in Nederland schreef ik me in bij een studio en was daar al snel meer dan drie keer per week te vinden.

In de tussentijd waren er veel vreselijke dingen in mijn leven gebeurd en merkte ik hoe yoga me hierin hielp. Voor mij was de logische volgende stap om de verdieping op te zoeken en zelf les te gaan geven. Ik wilde de magie, maar ook wat ik zelf aan yoga heb, doorgeven aan anderen. De docentenopleiding bleek voor mij weer een hele nieuwe reis te zijn, waarin ik mezelf volledig opnieuw heb leren kennen.

Een zelfde magische reis vind je ook bij Alice In Wonderland. In het boek volgt Alice een wit konijn dat haar de weg laat zien naar Wonderland. Ik geloof heel erg dat je als leraar, net als het witte konijn, je leerlingen de weg moet laten zien naar Wonderland. Dit is voor iedereen anders. De een zoekt wat beweging, de ander ontspanning, weer een ander wil even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zo kan het nog veel meer zijn. In mijn lessen bied ik van alles aan en je kunt er uit halen wat je er zelf uit wilt halen.

Eenmaal in Wonderland aangekomen leer je, net als Alice, van alles dat je dan weer toe zou kunnen passen in het dagelijkse leven, als je wilt. Maar wat Wonderland ook is voor jou, het begint allemaal met het volgen van het witte konijn.

LODIE

Eigenlijk leerde ik noodgedwongen kennismaken met yoga. Toen voelde het als pech nu vooral als een zegen! Door blessures en een ongeluk kon ik de heftige lessen die ik voorheen gaf (BodyCombat en BodyPump) niet meer geven. In mijn zoektocht naar verbetering voor mijn lijf kwam ik in aanraking met yoga. In het begin vond ik elke les een worsteling. Wat doe ik hier dacht ik. Ik wil zweten, sterker worden, fysiek uitgedaagd worden, ik wil gaaaan!

Inmiddels ben ik 2 jaar verder en is elke les die ik volg of geef een feest! Ik ben van yoga gaan houden. Niet alleen om wat het doet voor mijn lijf, maar ook voor mijn geest. Ik heb mijn opleiding recentelijk afgerond en mijn eerste les die ik mocht geven voelde als thuiskomen. Dat had ik nooit durven dromen. Yoga is voor mij leren luisteren naar mijn lijf en geest. Iets wat ik voorheen lastig vond en vrijwel nooit deed. Yoga is mijzelf van binnen en buiten leren kennen elke dag weer opnieuw.

Wat yoga voor mij doet wil ik iedereen laten ervaren. Minder denken, meer voelen. Mijn focus in de les ligt op jou laten voelen wat elke houding, meditatie en ademhalingsoefening voor jou doet. We zijn tenslotte allemaal uniek. De kunst voor mij is elke les opnieuw contact maken met jullie en te kijken wat een ieder van jullie nodig heeft. Geef jezelf de kans, ruimte en vooral de tijd om yoga te ervaren en dan durf ik te wedden dat je net als ik van yoga gaat houden.

ANNE

Hi! Ik ben Anne, nice to meet you 🙂 Ik ben yogadocent, gespecialiseerd in Hatha en Aerial yoga. Na mijn studie psychologie heb ik voor twee jaar een desk job gehad bij een marktonderzoeksbureau, waarna ik het nine-to-five leven gedag gezegd heb en het avontuur ben aangegaan als freelance yogadocent. Ik woon in Leiden (’s zomers op een prachtige volkstuin, ’s winters in de stad) en werk in Leiden, Delft, Rotterdam en Den Haag. Ik ben dus veel op de mat te vinden en veel in de trein 🙂 Daarnaast vind je mij bij de klimmuur of in de boulderhal: hoe hoger hoe beter!

 

Hatha yoga vind ik een prettige vorm van yoga omdat de basis heel rustig is, waardoor je gemakkelijk je gedachten leeg kunt maken. Aerial yoga heeft vanaf dag 1 mijn hart gestolen, omdat het zo speels en fun is. Dat ik beide vormen als werk mag doen is echt een privilege. Ik hoop je te zien in een van mijn lessen!

 

LONNEKE

Na jaren yoga beoefend te hebben naast een drukke kantoorbaan, werd ik nieuwsgierig naar meer. Een aantal dingen kwamen samen die me bij yoga filosofie, mindfulness en Chinese geneeskunde brachten. Dit was voor mij een enorme reis en een persoonlijk helingsproces. Ik voelde de energie weer stromen in mijn lichaam, gezondheidsproblemen verdwenen en ik voelde de verbinding met mezelf weer.

Ik heb toen mijn baan opgezegd, ben naar India gegaan en toen ik terugkwam ben ik aan een yogaopleiding en een voedingsopleiding begonnen. Mantrazingen kwam op mijn pad en werd naast yoga een grote liefde. Sinds ik mijn hart volgt, gaat alles vanzelf en komen de juiste dingen op het juiste moment op mijn pad. Dezelfde week dat ik mijn docentenopleiding afrondde begon ik met fulltime lesgeven en dat doe ik nu 2,5 jaar met heel veel plezier! Ik voel me iedere dag weer zo dankbaar dat ik mijn liefde voor yoga en meditatie mag delen.

Mijn lessen kenmerken zich door een liefdevolle en intuïtieve benadering waar de adem als anker gebruikt wordt. Tijdens mijn lessen voel je ruimte om te verbinden met jezelf op een zachte en meditatieve manier.

 

ROBINSON

Net terug uit India, en klaar om de kennis te verspreiden in Nederland! Hatha yoga, naar mijn idee, gaat om de binnenkant van het lichaam. Natuurlijk maakt het je krachtiger en flexibeler maken, maar de voornaamste focus ligt op je organen en je geestelijke welzijn.

Asana betekend “een comfortabele, stabiele toestand in de geest en het lichaam.” Mijn doel is om elke student te helpen dit te ervaren. Mijn lessen gaan niet alleen over het perfectioneren van een houding, ook over hoe je je kalm en prettig kan voelen in een houding.

CHARLOTTE

In 2013 kwam ik in aanraking met yoga doordat ik een blessure had aan m’n enkel en mijn Fysiotherapeut adviseerde me om yoga te proberen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toe ik merkte wat voor een impact yoga had op mijn fysieke en vooral ook mentale welzijn, was ik om.

Ik zou nu niet meer zonder yoga kunnen. Yoga is voor mij plezier en liefde.  Yoga geeft me een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving. Ik vind het heerlijk dit te delen met anderen. Ik hou ervan om mijn actieve Ashtanga practice af te wisselen met rustigere Yin of gewoon helemaal los te gaan in een Vinyasa les.

 

STEPHANIE

Precies herinneren wanneer ik voor het eerst met yoga in aanraking kwam, kan ik niet. Yoga is voor mij iets vanzelfsprekend.  Vroeger, wanneer ik thuiskwam  van de middelbare school kwam,  wilde ik mij weer energiek voelen. Dan deed ik samen met mijn zusje yogahoudingen na die in haar yogaboek stonden.

Vlak na mijn studententijd ben ik yogalessen gaan volgen. Ik houd ervan om fysiek bezig te zijn, want dan voel ik meer mijn eigen lichaam. Omdat ik nieuwsgierig ben naar verschillende yogavormen, heb ik veel verschillende yogastijlen geprobeerd. In deze tijd kwam ik erachter dat yoga veel meer omvat dan alleen lening en sterker worden. Yoga is voor mij een manier om te ontspannen, contact te maken met mijn lichaam en te observeren hoe het met mij gaat.

Omdat ik geïnteresseerd ben naar de yogafilosofie, ben ik een teacher training gaan volgen. Dit vind ik zo interessant en leuk dat ik nu ook les wil geven. In mijn les wil ik de studenten contact leren maken met hun lichaam, door hun aandacht richten in het hier en nu. Vanuit  dit punt, kun je kijken wat zich aandient.

 

AURORA

In 2012 verhuisde ik naar Leiden; voor het eerst op mezelf wonen, beginnen met mijn studie en vooral kennismaken met een hele nieuwe omgeving. Het enige wat tot dan toe hetzelfde was gebleven, was de chronische pijn in mijn rug en nek die ik al jaren met mij meedroeg. Na van alles geprobeerd te hebben om deze pijn te verlichten, kwam ik per toeval in aanraking met yoga.

 

Mijn eerste en tweede jaar na mijn ontdekking van yoga, vond ik het alles behalve leuk. Als een houten plank bewoog ik in de lessen; het was zwaar, deed pijn en ik begreep niet hoe mensen hier rustig van konden worden. Met veel tegenzin ging ik vaak naar de lessen; maar ik ging wel! Yoga bleek namelijk het enige te zijn wat tot dan toe mijn pijn kon verlichten. Naarmate de tijd vorderde en ik meer lessen ging volgen, merkte ik dat yoga voor mij steeds bevrijdender werd; niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik kon inmiddels de rust vinden, leerde mijn lichaam op een gehele nieuwe wijze kennen en werd mij bewust van de mentale processen die mij nog al eens tegenhielden. Toen een van mijn docenten na een tijd opperde, of een yogadocent-opleiding niet iets voor mij was, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen.

Inmiddels geef ik ruim een jaar les en heb ik naast een hatha-opleiding ook een yin-opleiding gevolgd. Yoga is mijn tweede natuur geworden; het feit dat ik dit over mag dragen en mensen mag begeleiden in dit prachtige proces voelt elke keer opnieuw als een cadeautje. Dit cadeau deel ik dan ook graag met jou bij Liv

ESTHER & NALIN

Ik ben Esther (onderop de foto) en samen met Nalin ben ik Karma Yogi bij Liv Yoga. Afgelopen zomer hadden we samen onze eerste yogales gevolgd en sindsdien heeft yoga een belangrijk plekje in mijn leven gekregen. Ondanks dat ik pas sinds kort aan yoga doe, heeft het me al zoveel meer gebracht dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Yoga heeft me geleerd om weer één te worden met mijn lichaam en geest, lief te zijn voor mijn lichaam en weer liefde te durven geven aan mezelf als persoon. Ik houd ervan om tijdens de les mijn lichaam fysiek uit te dagen, maar mijn ultieme uitdaging is om ook weer de ontspanning en de rust op te zoeken. Iets wat ik daarvoor vrijwel nooit deed (‘Hè wat, ademhalen? Nee, nog nooit van gehoord.’).
Naast de ‘gewone’ yogalessen ben ik ook verslaafd geraakt aan de aerial- en acro yogalessen van Liv. Verder studeer ik psychologie in Leiden en kan ik ontzettend genieten van de natuur en mijn andere hobby pole fitness

Mijn naam is Nalin (op de foto: boven) en vanaf deze week ben samen met Esther ik karma yogi bij Liv Yoga. Op dit moment volg ik met veel plezier de opleiding kunstzinnige therapie in Leiden. Ik hou er dan ook erg van om creatief met mijn handen bezig te zijn. Naast schilderen en tekenen uit ik mijn creativiteit in het maken van sieraden met edelstenen, waarvoor ik een tijdje geleden mijn eigen bedrijfje Lotusmermaid heb opgericht.

Een aantal maanden geleden volgde ik met Esther mijn eerste yogales. Ik ervaarde meteen hoe fijn het is om zo bewust met mijn lichaam bezig te zijn. Zelf kan ik snel met mijn gedachten wegdromen, waardoor ik soms het gevoel heb dat ik een beetje rondzweef.  Yoga helpt mij om meer in het nu aanwezig te zijn. Ik merk dat ik mij meer gegrond voel na de les en dus ook beter in mijn lijf zit.

Samen zullen wij ons best doen om ervoor te zorgen dat Liv Yoga ook de schoonste en netste yogastudio van Leiden blijft. 😉

JASMIJN (CO-OWNER LIV YOGA & MINDFULNESS)

In mijn yoga lessen bied ik meer dan asana’s en technische uitleg. Ik wil mensen met mijn energie en liefde voor het leven, inspireren hun eigen fysieke en mentale grenzen te verkennen en te verleggen.

Het leven met al haar mooie en uitdagende lessen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Werkelijk geloven dat alles in het leven mij “dient” op mijn weg van groei en ontwikkeling en het vermogen intuïtief te weten dat alles goed is zoals het is, hier en nu, geven mij innerlijke rust.

Tijdens mijn opleiding in India (goedgekeurd door Yoga Alliance) ontdekte ik dat mijn persoonlijke levensvisie grote raakvlakken heeft met de rijke yoga filosofie. Yoga, in de breedste zin van het woord, helpt mij te blijven groeien en ontwikkelen.

Nog elke dag ben ik intens dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg om mijn eigen weg te gaan. Er is nog veel moois in de toekomst.

In februari 2014 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Royata Yoga & More.  Naast yoga heb ik  aandacht voor persoonlijke groei, gezond en duurzaam leven, meditatie en mindfulness.

Love life

GUIDO (CO-OWNER LIV YOGA & MINDFULNESS)

Ik was ’n jaar of 20 en las op m’n zolderkamertje het Tibetaanse Dodenboek. Ik las de letters, woorden, zinnen maar begreep de context niet. Wel voelde ik een diepe fascinatie en kon de honger naar begrip niet stillen. Ik besloot m’n prille cariere te verruilen voor ’n paar stevige wandelschoenen en ging in de Himalaya op zoek naar antwoorden. Ik wandelde over de hoogste pieken, langs wapperende gebedsvlaggen, van klooster tot klooster. Wat doen die monniken tijdens meditatie, wat staat er in die opgerolde teksten, waarom lijken ze dolgelukkig met niets en wij in het westen met alles om ons heen niet…

Diep ontroerd, maar het spoor bijster ontmoette ik bij ’n waterval een Sadhu (Hindoe Asceet). In ’n simpel berghuisje en ’s avonds slapend op een jutezak wijdde hij mij in in de Yoga filosofie. Zowel mentaal als fysiek. Hij sprak niet en communicatie ging op schrift en alleen als het ‘relevant’ was.  Ik leerde: ‘je bent niet je gedachten’, het leven zoals je denkt dat het is, is een illusie’. Het gooide m’n wereldbeeld totaal om maar ik ervoer een diepe rust en ontmoette de innerlijke bron van rust en wijsheid. Ik besloot in India te blijven wonen en in te trekken in zijn ‘grot’ in Hampi, het zuiden van India. Onderweg werd ik ziek, kreeg malaria en was genoodzaakt te vertrekken naar Nederland. Ontdaan van de illusie over het leven en met het hoofd nog in de Himalaya wolken had ik grote moeite te ‘aarden’. Ik besloot een aantal jaar naar Afrika te gaan om als reisleider in een grote safaritruck dwars door wildgebieden, middenin de rauwe elementen en bij lokale stammen de voeten weer stevig op de grond te krijgen. Dat lukte!

Terug in Nederland heb ik met veel plezier en toewijding mijn bijdrage geleverd aan het gezamenlijk groot brengen van de reisorganisatie Riksja Travel en m’n yogamatje weer regelmatig uitgerold. Voor mijn gevoel kan ik, enkele levensjaartjes verder, (eindelijk) het Oosterse integreren met het Westerse. Mijn roeping, die hier naadloos op aansluit, heb ik gevonden in de Mindfulness Trainer opleiding die ik nu volg. Per 1 mei ben ik samen met Jasmijn de trotse mede eigenaar van Liv Yoga. De plek waar Jasmijn en ik elkaar ontmoette en ons Yoga avontuur de verdieping kreeg waarnaar we allebei op zoek waren. Het is onze wens en doel Yoga als lifestyle met jullie te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, om samen de wereld (nog) een stukje mooier te maken.

Namaste!
Guido

NIEUWE YOGADOCENTEN

We vinden het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe yogadocenten. Kom vooral eens langs of stuur een mail. En wellicht kun je ons team versterken.

Warme groet,

LIV YOGA TEAM