TEAM

Lodie

Eigenlijk leerde ik noodgedwongen kennismaken met yoga. Toen voelde het als pech nu vooral als een zegen! Door blessures en een ongeluk kon ik de heftige lessen die ik voorheen gaf (BodyCombat en BodyPump) niet meer geven. In mijn zoektocht naar verbetering voor mijn lijf kwam ik in aanraking met yoga. In het begin vond ik elke les een worsteling. Wat doe ik hier dacht ik. Ik wil zweten, sterker worden, fysiek uitgedaagd worden, ik wil gaaaan!

Inmiddels ben ik 2 jaar verder en is elke les die ik volg of geef een feest! Ik ben van yoga gaan houden. Niet alleen om wat het doet voor mijn lijf, maar ook voor mijn geest. Ik heb mijn opleiding recentelijk afgerond en mijn eerste les die ik mocht geven voelde als thuiskomen. Dat had ik nooit durven dromen. Yoga is voor mij leren luisteren naar mijn lijf en geest. Iets wat ik voorheen lastig vond en vrijwel nooit deed. Yoga is mijzelf van binnen en buiten leren kennen elke dag weer opnieuw.

Wat yoga voor mij doet wil ik iedereen laten ervaren. Minder denken, meer voelen. Mijn focus in de les ligt op jou laten voelen wat elke houding, meditatie en ademhalingsoefening voor jou doet. We zijn tenslotte allemaal uniek. De kunst voor mij is elke les opnieuw contact maken met jullie en te kijken wat een ieder van jullie nodig heeft. Geef jezelf de kans, ruimte en vooral de tijd om yoga te ervaren en dan durf ik te wedden dat je net als ik van yoga gaat houden.

Lodie van het team yogadocenten in Leiden

lopa

Lopa is an actor and voice and speech coach from Vancouver, Canada and she’s been a yogi for almost 20 years now. She moved to Leiden two years ago to live with her partner and their very old, very wise kitty cat.

For Lopa, the journey with yoga has been a gradual movement from the liveliness of Ashtanga to the spirit of Hatha (teacher certified in 2008) to the profound wisdom of Yin (teacher certified in 2014). She believes that a yin practice is very much needed in our fast-paced world: to bring ourselves to the present moment; to witness how our minds move; and to engage with our innate ability to sooth and transform our worldview through the body and breath. Lopa’s goal as a Yin teacher is the same goal that she has in her work as a spoken voice coach: to help facilitate a person’s full expression of her life as a human being.

While completing her Masters in Fine Arts in Acting where she focussed on Voice, Lopa began to develop Radiant Vocal Yin. This embodied practice is a fusion of Yin postures and philosophy with solid, practical voice work to help the practitioner experience a more resonant, free, expressive, and radiant spoken voice. She plans to organize a Radiant Vocal Yin workshop at Liv Yoga later this year. Lopa also offers purposely small (4 people max) Yin and voice classes out of her home studio on the Utrechtse Veer.

As you can tell, Lopa’s classes will be fully in English. She can’t wait to teach a class helemaal in het Nederlands, but her B2 level Dutch just isn’t there yet. It will be soon through, want zij vindt het Nederlands een superleuke tall om te spreken 🙂 She’s looking forward to meeting you on the mat!

Rosa van ons team yogadocenten in Leiden

Felix

Ik ben ooit begonnen met yoga om rugklachten te verhelpen, het blijven beoefenen om de diepgaande invloed die het heeft op ieder vlak van mijn leven. Het mooie van yoga vind ik de inzichten die het brengt op zowel fysiek als mentaal niveau en de balans die het tussen deze twee creëert.

Ik heb er voor gekozen om mijn yoga opleiding in India te volgen zodat ik me totaal kon onderdompelen in de yoga leefstijl. Hoewel het erg zwaar en confronterend was, heb ik er enorm veel geleerd en kan ik me nu geen leven zonder yoga meer voorstellen. Iedere dag weer voelt yoga als thuiskomen in mezelf en ik hoop anderen dit ook te laten ervaren in mijn lessen.

Naast yoga doe ik veel klassiek ballet en pilates en veel elementen hier uit komen terug in mijn lessen. Uitdaging, alignment, core awareness, flow en balans staan centraal in mijn lessen. In het bijzonder vind ik de uitdaging heel belangrijk. Ik zie het fysiek en mentaal uitdagen van jezelf als een essentieel deel van yoga. Door weerstand bewust op te zoeken en er stapje voor stapje steeds iets meer doorheen te breken, kom je uiteindelijk op een punt waar je nog niet eerder bent geweest. Door jou te assisteren in dit proces hoop ik je nieuwe inzichten te geven en mogelijkheden te laten ontdekken die je eerder niet zag.

Onze yogadocent Felix van Liv Yoga & Mindfulness

ANNE

Hi! Ik ben Anne, nice to meet you 🙂 Ik ben yogadocent, gespecialiseerd in Hatha en Aerial yoga. Na mijn studie psychologie heb ik voor twee jaar een desk job gehad bij een marktonderzoeksbureau, waarna ik het nine-to-five leven gedag gezegd heb en het avontuur ben aangegaan als freelance yogadocent. Ik woon in Leiden (‘s zomers op een prachtige volkstuin, ‘s winters in de stad). Naast op de mat, vind je mij bij de klimmuur of in de boulderhal: hoe hoger hoe beter!

Hatha yoga vind ik een prettige vorm van yoga omdat de basis heel rustig is, waardoor je gemakkelijk je gedachten leeg kunt maken. Aerial yoga heeft vanaf dag 1 mijn hart gestolen, omdat het zo speels en fun is. Dat ik beide vormen als werk mag doen is echt een privilege. Ik hoop je te zien in een van mijn lessen!

Yogadocent Anne van Liv Yoga & Mindfulness

Robinson

Na Kunst en Filosofie studies, vertrok Robinson naar India om te verdiepen in de filosofie van Yoga. Daar begon de fysieke practice te wortelen in haar dagelijks leven, toen ze leerde van Iyengar en Hatha leraren. Eenmaal terug in Nederland werd ze verliefd op Vinyasa. Het voelde alsof ik eindelijk mijn mind kon beschouwen van een afstand, en echt in mijn lichaam kon rusten. Dat gaf mij zoveel meer plezier in het leven.

Het is mijn passie om anderen te helpen verbinding te maken met hun lijf, en rustiger te laten voelen in hun hoofd. Soms is dat spanning loslaten, soms juist kracht activeren. In mijn lessen zal ik starten met stabilisatie en vanuit daar begeleiden door vloeiende beweging.

Robinson van ons team yogadocenten in Leiden

Peter

Voor mij is yoga zijn wie je bent, voorbij vorm en tijd, lichaam en geest. Iedere definitie schiet dan ook tekort, ook deze. Yoga is niet vanzelfsprekend, en vergt een constante aanwezigheid bij alles wat je doet, met minimale inspanning. Yoga is paradoxaal. Het is de methodiek van verstillen, prestatieloos beoefenen en ontspannen inspanning. 

Dit wil ik terug laten komen in de les. Tevreden uitgaan van de mogelijkheden die je hebt, je eigen weerstand ervaren en je eigen verwachtingspatronen herkennen. Door bewust te ademen, te bewegen en te ontspannen keer je naar binnen en leer je in stilte thuis te zijn in jezelf. Dit gaat met vallen en opstaan, dus laat je leiden door geduld, liefde en doorzettingsvermogen. 

Robinson van ons team yogadocenten in Leiden

nadine

Na ruim 10 jaar in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, besloot ik te gaan doen wat ik écht leuk vind. Ik was altijd al geinteresseerd in het in beweging brengen van mensen. Vele massage,- yoga- en coachingsopleidingen en cursussen verder heb ik veel tools in mijn ‘gereedschapskist’ verzameld om mijn behandelingen en lessen uit te voeren.

Inmiddels noem ik mezelf ‘professioneel in de watten-legster‘. Mijn ervaring is dat mensen enorm op kunnen bloeien door onverdeelde aandacht, voor zowel lichaam als geest. Met als belangrijkste boodschap: ik geef je een uitnodiging, geen opdracht. Mijn specialisaties liggen aan de Yin kant van het yoga spectrum: Nidra, Restorative & Yin. Verder verzorg ik workshops Reiki & Restorative.

Yogadocent Lonneke

yvonne (achterkamp)

Sommige lessen leer je alleen in het leven zelf. Als kind zat ik vaak met mijn neus in de boeken en kon ik mij als zelfbenoemde studiebol goed identificeren met Hermione (Hermelien) in de Harry Potter-reeks. Mijn nieuwsgierigheid bracht mij in 2003 naar Leiden om archeologie te studeren. Rond deze tijd maakte ik, naast talen en culturen, kennis met verschillende vormen van yoga. Na mijn studie haalde ik een tweede master op de Politieacademie en werkte ik ruim tien jaar bij de overheid in het veiligheidsdomein. Hier heb ik bijzondere en waardevolle ervaringen opgedaan, die ik nu mee kan nemen in mijn spreekwoordelijke ervaringsrugzakje als yogadocent.

Met de yogalessen en levenslessen, vond ik een nieuwe balans tussen lijf en hoofd, lezen en ervaren, denken en voelen. Een van de mooiste lessen die ik heb geleerd, is dat een oplossing of antwoord zich soms juist laat zien vanuit loslaten en vertrouwen. Deze kwaliteiten van wuwei , een begrip vanuit het Taoïsme dat zich misschien nog het beste laat vertalen als actie door geen actie, kan ik nu ook in mijn leven van de mat af omarmen. Een zienswijze die terugkomt in de yin yoga en andere zachtere vormen van yoga en bewegingsleer, veelal met wortels in de filosofieën van het Taoïsme en Boeddhisme, waar mijn interesse vooral naar uitgaat.

Sommige lessen leer je alleen in het leven zelf, maar de yogamat biedt een uitnodiging om de connectie met jezelf en de wereld om je heen te onderzoeken. Of je nu op zoek bent naar rust, opladen, het verkennen van je grenzen, een APK voor je lijf of meer bewustzijn van wat er in je hoofd gebeurt, op de mat is er de rust om te luisteren naar wat zich aandient en wat jij nodig hebt. Als yogadocent voel ik mij dankbaar om deze uitnodiging te mogen delen en in de lessen ruimte te bieden waarin jij de balans en verbinding met jezelf verder kan verkennen.

Onze yogadocent Felix van Liv Yoga & Mindfulness

Yvonne & Lennert

In de zomer van 2017 leren Lennert en Yvonne elkaar kennen. Tijdens hun eerste ontmoeting besluiten zij te gaan spelen in het park en er is direct vertrouwen. Al snel is er een klik en een gezamenlijke passie is geboren. Zij volgen vele AcroYoga workshops en retreats en oefenen zeer regelmatig tijdens jams, thuis, in het park of op het strand.

Zomer van 2018 staat in het teken van de AcroYoga teacher training, en sindsdien delen zij graag hun passie met jou. Ze vinden het mooi om te zien hoeveel plezier, ontwikkeling en verbinding er tijdens AcroYoga ontstaat. Zij geven wekelijks les, verzorgen workshops en staan op diverse festivals.

Yogadocenten in Leiden: Yvonne en Lennert

JASMIJN (Co-owner Liv Yoga & Mindfulness)

In mijn yoga lessen bied ik meer dan asana’s en technische uitleg. Ik wil mensen met mijn energie en liefde voor het leven, inspireren hun eigen fysieke en mentale grenzen te verkennen en te verleggen.

Het leven met al haar mooie en uitdagende lessen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Werkelijk geloven dat alles in het leven mij “dient” op mijn weg van groei en ontwikkeling en het vermogen intuïtief te weten dat alles goed is zoals het is, hier en nu, geven mij innerlijke rust.

Tijdens mijn opleiding in India (goedgekeurd door Yoga Alliance) ontdekte ik dat mijn persoonlijke levensvisie grote raakvlakken heeft met de rijke yoga filosofie. Yoga, in de breedste zin van het woord, helpt mij te blijven groeien en ontwikkelen.

Nog elke dag ben ik intens dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg om mijn eigen weg te gaan. Er is nog veel moois in de toekomst.

In februari 2014 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Royata Yoga & More.  Naast yoga heb ik  aandacht voor persoonlijke groei, gezond en duurzaam leven, meditatie en mindfulness.

Love life

Jasmijn van Liv Yoga & Mindfulness

Guido (Co-owner Liv Yoga & Mindfulness)

Ik was ’n jaar of 20 en las op m’n zolderkamertje het Tibetaanse Dodenboek. Ik las de letters, woorden, zinnen maar begreep de context niet. Wel voelde ik een diepe fascinatie en kon de honger naar begrip niet stillen. Ik besloot m’n prille cariere te verruilen voor ’n paar stevige wandelschoenen en ging in de Himalaya op zoek naar antwoorden. Ik wandelde over de hoogste pieken, langs wapperende gebedsvlaggen, van klooster tot klooster. Wat doen die monniken tijdens meditatie, wat staat er in die opgerolde teksten, waarom lijken ze dolgelukkig met niets en wij in het westen met alles om ons heen niet…

Diep ontroerd, maar het spoor bijster ontmoette ik bij ’n waterval een Sadhu (Hindoe Asceet). In ’n simpel berghuisje en ’s avonds slapend op een jutezak wijdde hij mij in in de Yoga filosofie. Zowel mentaal als fysiek. Hij sprak niet en communicatie ging op schrift en alleen als het ‘relevant’ was.  Ik leerde: ‘je bent niet je gedachten’, het leven zoals je denkt dat het is, is een illusie’. Het gooide m’n wereldbeeld totaal om maar ik ervoer een diepe rust en ontmoette de innerlijke bron van rust en wijsheid. Ik besloot in India te blijven wonen en in te trekken in zijn ‘grot’ in Hampi, het zuiden van India. Onderweg werd ik ziek, kreeg malaria en was genoodzaakt te vertrekken naar Nederland. Ontdaan van de illusie over het leven en met het hoofd nog in de Himalaya wolken had ik grote moeite te ‘aarden’. Ik besloot een aantal jaar naar Afrika te gaan om als reisleider in een grote safaritruck dwars door wildgebieden, middenin de rauwe elementen en bij lokale stammen de voeten weer stevig op de grond te krijgen. Dat lukte!

Terug in Nederland heb ik met veel plezier en toewijding mijn bijdrage geleverd aan het gezamenlijk groot brengen van de reisorganisatie Riksja Travel en m’n yogamatje weer regelmatig uitgerold. Voor mijn gevoel kan ik, enkele levensjaartjes verder, (eindelijk) het Oosterse integreren met het Westerse. Mijn roeping, die hier naadloos op aansluit, is het Mindfulness Trainerschap en het geven van individuele en groepstrainingen. Samen met Jasmijn ben ik de trotse mede eigenaar van Liv Yoga. De plek waar Jasmijn en ik elkaar ontmoette en ons Yoga avontuur de verdieping kreeg waarnaar we allebei op zoek waren. Het is onze wens en doel Yoga als lifestyle met jullie te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, om samen de wereld (nog) een stukje mooier te maken.

Namaste!

Guido

Guido van Liv Yoga & Mindfulness

NIEUWE YOGADOCENTEN

We vinden het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe yogadocenten. Kom vooral eens langs of stuur een mail. En wellicht kun je ons team versterken.

Warme groet,

LIV YOGA TEAM