Workshop

Lief zijn voor jezelf

Zondag 8 oktober

11:00 – 15:00

Yogacentrum Leidse Hout

Ben je uitgeblust?

Heel begrijpelijk. Iedere dag weer doe jij keihard je best om alles nog een beetje in goede banen te leiden. En omdat je goed bent in regelen en niet bij de pakken neer gaat zitten, lukt dat je ook wel. Maar inmiddels merk je dat je uitgeput bent. En je weet wel dat het tijd is om jezelf weer wat echte aandacht te geven– maar ja, hoe dan?

Eigenlijk doe je het nooit goed genoeg

Ondertussen ben je vaak prikkelbaar, onrustig en merk je dat je wel erg in je hoofd zit. Daar vallen gedachten je lastig als “het is toch nooit goed genoeg”, “het is me teveel” of “ik kan het toch niet”. Je bedenkt dat je wat beter voor jezelf zou moeten zorgen, doet een dappere poging om weer ’s te mediteren of een yogales mee te pakken, maar dat hou je niet vol. En dan is er vast weer die kritische innerlijke stem. Je wéét toch wat goed voor je is, dus waarom dóe je het dan niet gewoon?

Jezelf serieus nemen

Hoe zou het voor je zijn als die kritische stem wat meer naar de achtergrond zou verdwijnen, zodat er ruimte ontstaat om te voelen hoe het eigenlijk met JOU gaat? Wat nou als je je eigen behoeften en gevoelens eens serieus ging nemen? En als je dan ook nog zou weten hoe je, door kleine simpele oefeningen, daar de hele dag door beter voor zou kunnen zorgen?

Dan zou je om te beginnen minder moe zijn, omdat je je niet meer zo laat leiden door ‘alles-wat-moet’. Maar nog veel belangrijker: je zou een stuk vriendelijker voor jezelf zijn – en dat geeft meer ontspanning. Waardoor je dan stiekem ook weer die leukere moeder, fijnere vriendin en beter partner/collega bent ;). 

Dit is wat we gaan doen

Als je je inschrijft voor deze workshop, ga je een hele middag doorbrengen op een prachtige plek midden in het stadspark de Leidse Hout. Samen met max 9 andere deelnemers neem je de tijd om even echt stil te staan bij jezelf. Het programma bestaat uit een mix van oefeningen die je zelf -en soms samen met een ander- gaat doen. En alles is erop gericht om:

  • even uit je hoofd en in je lijf te komen;
  • simpele manieren te ervaren waarmee je losser komt van die kritische stem in je hoofd;
  • meer contact te krijgen met je gevoel en met wat JIJ nodig hebt;
  • te ontdekken hoe je kunt ontspannen terwijl er ook van alles ‘moet’;
  • kleine dingen te leren die je in je dagelijks leven direct kunt toepassen.

Aan het eind van deze middag weet je precies wat je kunt doen om, ook in uitdagende situaties, beter bij jezelf te blijven. Je gaat weer naar huis met concrete oefeningen die je kunt toepassen wanneer je maar wilt, en die je helpen om meer innerlijke rust te ervaren – zonder dat je op een meditatiekussen hoeft te gaan zitten. En omdat je flink hebt bewogen zit je ook nog eens lekker in je lijf en voel je weer dat je er weer helemaal bent.

Als je nu denkt “ja, fijn!”, meld je dan gelijk even aan door een mailtje te sturen. Er zijn maximaal 10 plekken beschikbaar en de vorige training zat al snel vol!

Dit is wat eerdere deelnemers zeggen:

 “De workshop vond ik heel erg fijn, een mooie afwisseling tussen theorie en het zelf ervaren middels oefeningen. Selena heeft een prettige energie, waarin ruimte is voor iedereen en alles er mag zijn. Smaakt naar meer. Zeker een aanrader voor iedereen die wat liever wil leren zijn voor zichzelf.”

“Ik vond alle oefeningen mega-interessant. Wat me vooral bijgebleven is, is jouw vraag of we dicht bij onszelf konden blijven terwijl met andere mensen bezig waren. Die is spot on voor veel situaties in mijn leven.”

 

Wil je meer weten over Selena? Neem dan een kijkje op haar website of luister naar de podcast “Van Hoofd naar Hart”.

Gegeven door:

Selena van Apeldoorn

Mildheidscoach voor sterke vrouwen

v

Data & tijd

Zondag 8 oktober 11:00 – 15:00

Investering

€ 40,- p.p.

Locatie

Yoga centrum Leidse hout

Taal

Workshop boeken