Onze gekwalificeerde yogadocenten in Leiden

Lodie

Eigenlijk leerde ik noodgedwongen kennismaken met yoga. Toen voelde het als pech nu vooral als een zegen! Door blessures en een ongeluk kon ik de heftige lessen die ik voorheen gaf (BodyCombat en BodyPump) niet meer geven. In mijn zoektocht naar verbetering voor mijn lijf kwam ik in aanraking met yoga. In het begin vond ik elke les een worsteling. Wat doe ik hier dacht ik. Ik wil zweten, sterker worden, fysiek uitgedaagd worden, ik wil gaaaan!

Inmiddels ben ik 2 jaar verder en is elke les die ik volg of geef een feest! Ik ben van yoga gaan houden. Niet alleen om wat het doet voor mijn lijf, maar ook voor mijn geest. Ik heb mijn opleiding recentelijk afgerond en mijn eerste les die ik mocht geven voelde als thuiskomen. Dat had ik nooit durven dromen. Yoga is voor mij leren luisteren naar mijn lijf en geest. Iets wat ik voorheen lastig vond en vrijwel nooit deed. Yoga is mijzelf van binnen en buiten leren kennen elke dag weer opnieuw.

Wat yoga voor mij doet wil ik iedereen laten ervaren. Minder denken, meer voelen. Mijn focus in de les ligt op jou laten voelen wat elke houding, meditatie en ademhalingsoefening voor jou doet. We zijn tenslotte allemaal uniek. De kunst voor mij is elke les opnieuw contact maken met jullie en te kijken wat een ieder van jullie nodig heeft. Geef jezelf de kans, ruimte en vooral de tijd om yoga te ervaren en dan durf ik te wedden dat je net als ik van yoga gaat houden.

Lodie van het team yogadocenten in Leiden

Jerry

Mijn yogareis begon ooit met Geri Halliwell van de Spice Girls. Zij had een yoga DVD gemaakt, die ik als groot fan, natuurlijk heb gekocht. In het begin deed ik telkens alleen de zonnegroeten mee, maar al snel deed ik steeds meer. Dit was mijn eerste kennismaking met de magie van yoga en bij een yoga retreat in Portugal werd ik echt gegrepen door die magie. Terug in Nederland schreef ik me in bij een studio en was daar al snel meer dan drie keer per week te vinden.

In de tussentijd waren er veel vreselijke dingen in mijn leven gebeurd en merkte ik hoe yoga me hierin hielp. Voor mij was de logische volgende stap om de verdieping op te zoeken en zelf les te gaan geven. Ik wilde de magie, maar ook wat ik zelf aan yoga heb, doorgeven aan anderen. De docentenopleiding bleek voor mij weer een hele nieuwe reis te zijn, waarin ik mezelf volledig opnieuw heb leren kennen.

Een zelfde magische reis vind je ook bij Alice In Wonderland. In het boek volgt Alice een wit konijn dat haar de weg laat zien naar Wonderland. Ik geloof heel erg dat je als leraar, net als het witte konijn, je leerlingen de weg moet laten zien naar Wonderland. Dit is voor iedereen anders. De een zoekt wat beweging, de ander ontspanning, weer een ander wil even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zo kan het nog veel meer zijn. In mijn lessen bied ik van alles aan en je kunt er uit halen wat je er zelf uit wilt halen.

Eenmaal in Wonderland aangekomen leer je, net als Alice, van alles dat je dan weer toe zou kunnen passen in het dagelijkse leven, als je wilt. Maar wat Wonderland ook is voor jou, het begint allemaal met het volgen van het witte konijn.

Jerry van het team yogadocenten in Leiden

Charlotte

In 2013 kwam ik in aanraking met yoga doordat ik een blessure had aan m’n enkel en mijn Fysiotherapeut adviseerde me om yoga te proberen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toe ik merkte wat voor een impact yoga had op mijn fysieke en vooral ook mentale welzijn, was ik om.

Ik zou nu niet meer zonder yoga kunnen. Yoga is voor mij plezier en liefde.  Yoga geeft me een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving. Ik vind het heerlijk dit te delen met anderen. Ik hou ervan om mijn actieve Ashtanga practice af te wisselen met rustigere Yin of gewoon helemaal los te gaan in een Vinyasa les.

Yogadocent Charlotte

ANNE

Hi! Ik ben Anne, nice to meet you 🙂 Ik ben yogadocent, gespecialiseerd in Hatha en Aerial yoga. Na mijn studie psychologie heb ik voor twee jaar een desk job gehad bij een marktonderzoeksbureau, waarna ik het nine-to-five leven gedag gezegd heb en het avontuur ben aangegaan als freelance yogadocent. Ik woon in Leiden (‘s zomers op een prachtige volkstuin, ‘s winters in de stad) en werk in Leiden, Delft, Rotterdam en Den Haag. Ik ben dus veel op de mat te vinden en veel in de trein 🙂 Daarnaast vind je mij bij de klimmuur of in de boulderhal: hoe hoger hoe beter!

Hatha yoga vind ik een prettige vorm van yoga omdat de basis heel rustig is, waardoor je gemakkelijk je gedachten leeg kunt maken. Aerial yoga heeft vanaf dag 1 mijn hart gestolen, omdat het zo speels en fun is. Dat ik beide vormen als werk mag doen is echt een privilege. Ik hoop je te zien in een van mijn lessen!

Yogadocent Anne van Liv Yoga & Mindfulness

Tim

Yoga is in mijn leven gekomen op het moment dat ik yoga het meest nodig had. Herstellend van een burnout en kampend met een depressie was ik op zoek naar iets wat me op een actieve manier rust kon geven. Vanaf mijn eerste Cobra pose, die overigens haast pijnlijk was van alle spanning in mijn lijf, was ik verkocht! Niet alleen fysiek ervaarde ik rust, maar mentaal en emotioneel vond ik een stilte die ik al lang niet meer had ervaren.

Zo is yoga steeds meer onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine en heb ik mijn beeld van yoga flink moeten bijstellen! Waar ik vroeger dacht dat yoga alleen maar om stretchen ging heb ik ervaren dat je ook flink wat kracht kan opbouwen en jezelf flink kan uitdagen. Ik ben dan ook een grote fan van arm balances en inversions vanwege de uitdaging en de kracht die ervoor nodig is. Ik vind het dan ook erg leuk om dit in mijn lessen te brengen dus verwacht zeker een paar funky arm balances bij mij! Balans moet je echter wel hebben dus ik vind rustigere vormen zoals Yin yoga ook erg fijn!

Yoga begon bij mij dan ook eerst op een fysiek niveau en is vanuit daar eigenlijk steeds dieper gegaan tot een mentaal, emotioneel en spiritueel niveau totdat het onderdeel is geworden van mijn persoonlijke levensfilosofie. Vanuit die visie heb ik besloten om een teacher training te volgen om zo andere mensen te begeleiden op het pad dat zij bewandelen door hun leven. Ik hoop je binnenkort te zien in één van mijn lessen!

Yogadocent Leiden Tim

Robinson

Na haar studies naar Westerse filosofie, wilde Robinson verder met Oosterse filosofie en begon ze haar reis naar Azië. In India rondde ze Hatha en Iyengar Yoga opleidingen af. Eenmaal terug in Nederland besloot ze haar leven hier te wijden aan het delen van Yoga. Nu geeft Robinson wekelijkse lessen en gaat ze verder met deelopleidingen

Vinyasa en Yoga Filosofie
Haar creatieve manier van onderwijzen is gebaseerd op het mobiliseren van het lichaam met een innerlijke focus. Robinson is vastberaden om je lichter en zachter te laten voelen. Of dat nu versterken of rehabiliteren is, het verbinden met de ademhaling, of het verlossen van opgeslagen stress/spanning.

Ik wil jullie allen graag uitnodigen om met mij te onderzoeken hoe yoga een deel van jou kan worden. Het is mijn intentie om met vreugde te delen zodat anderen zich vrij gaan voelen in hun lichaam en geest. Ik geloof dat een consistente yoga beoefenen ieders ogen kan laten glinsteren en schitteren.

/ Mijn dank gaat uit naar Daphne Koken, Shiva Rea en Seth Powell.

Robinson van ons team yogadocenten in Leiden

LONNEKE

Na jaren yoga beoefend te hebben naast een drukke kantoorbaan, werd ik nieuwsgierig naar meer. Een aantal dingen kwamen samen die me bij yoga filosofie, mindfulness en Chinese geneeskunde brachten. Dit was voor mij een enorme reis en een persoonlijk helingsproces. Ik voelde de energie weer stromen in mijn lichaam, gezondheidsproblemen verdwenen en ik voelde de verbinding met mezelf weer.

Ik heb toen mijn baan opgezegd, ben naar India gegaan en toen ik terugkwam ben ik aan een yogaopleiding en een voedingsopleiding begonnen. Mantrazingen kwam op mijn pad en werd naast yoga een grote liefde. Sinds ik mijn hart volgt, gaat alles vanzelf en komen de juiste dingen op het juiste moment op mijn pad. Dezelfde week dat ik mijn docentenopleiding afrondde begon ik met fulltime lesgeven en dat doe ik nu 2,5 jaar met heel veel plezier! Ik voel me iedere dag weer zo dankbaar dat ik mijn liefde voor yoga en meditatie mag delen.

Mijn lessen kenmerken zich door een liefdevolle en intuïtieve benadering waar de adem als anker gebruikt wordt. Tijdens mijn lessen voel je ruimte om te verbinden met jezelf op een zachte en meditatieve manier.

Yogadocent Lonneke

Felix

Ik ben ooit begonnen met yoga om rugklachten te verhelpen, het blijven beoefenen om de diepgaande invloed die het heeft op ieder vlak van mijn leven. Het mooie van yoga vind ik de inzichten die het brengt op zowel fysiek als mentaal niveau en de balans die het tussen deze twee creëert.

Ik heb er voor gekozen om mijn yoga opleiding in India te volgen zodat ik me totaal kon onderdompelen in de yoga leefstijl. Hoewel het erg zwaar en confronterend was, heb ik er enorm veel geleerd en kan ik me nu geen leven zonder yoga meer voorstellen. Iedere dag weer voelt yoga als thuiskomen in mezelf en ik hoop anderen dit ook te laten ervaren in mijn lessen.

Naast yoga doe ik veel klassiek ballet en pilates en veel elementen hier uit komen terug in mijn lessen. Uitdaging, alignment, core awareness, flow en balans staan centraal in mijn lessen. In het bijzonder vind ik de uitdaging heel belangrijk. Ik zie het fysiek en mentaal uitdagen van jezelf als een essentieel deel van yoga. Door weerstand bewust op te zoeken en er stapje voor stapje steeds iets meer doorheen te breken, kom je uiteindelijk op een punt waar je nog niet eerder bent geweest. Door jou te assisteren in dit proces hoop ik je nieuwe inzichten te geven en mogelijkheden te laten ontdekken die je eerder niet zag.

Onze yogadocent Felix van Liv Yoga & Mindfulness

Lise

Ik ben Lise van der Heide. Ik begon mijn meest recente yogareis in 2016. Een dierbare raakte ernstig ziek en yoga bood mij houvast en rust. Yoga leerde mij ook in deze moeilijk tijd lief te zijn voor mijzelf, zodat ik goed kon blijven zorgen voor mijn omgeving. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en geest, zodat het duidelijk was waar extra ontspanning, liefde en aandacht nodig zijn. Naar deze volledige ontspanning streven wij tijdens mijn lessen restorative aerial yoga.

Aanvankelijk begon ik met aerial yoga; inmiddels hangen er her en der al wat doeken in mijn huis. De leer boeide mij zo dat ik ben begonnen met de yoga teacher training. Deze rond ik in juni af. Ik voel een grote behoeften om mijn liefde voor yoga te delen. Omdat ik vind dat vooral ook kinderen baat hebben bij yoga geef ik sinds 2017 kinderyoga.

Lise van ons team Yogadocenten in Leiden

Aurora

In 2012 verhuisde ik naar Leiden; voor het eerst op mezelf wonen, beginnen met mijn studie en vooral kennismaken met een hele nieuwe omgeving. Het enige wat tot dan toe hetzelfde was gebleven, was de chronische pijn in mijn rug en nek die ik al jaren met mij meedroeg. Na van alles geprobeerd te hebben om deze pijn te verlichten, kwam ik per toeval in aanraking met yoga.

Mijn eerste en tweede jaar na mijn ontdekking van yoga, vond ik het alles behalve leuk. Als een houten plank bewoog ik in de lessen; het was zwaar, deed pijn en ik begreep niet hoe mensen hier rustig van konden worden. Met veel tegenzin ging ik vaak naar de lessen; maar ik ging wel! Yoga bleek namelijk het enige te zijn wat tot dan toe mijn pijn kon verlichten. Naarmate de tijd vorderde en ik meer lessen ging volgen, merkte ik dat yoga voor mij steeds bevrijdender werd; niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik kon inmiddels de rust vinden, leerde mijn lichaam op een gehele nieuwe wijze kennen en werd mij bewust van de mentale processen die mij nog al eens tegenhielden. Toen een van mijn docenten na een tijd opperde, of een yogadocent-opleiding niet iets voor mij was, ben ik mij hier meer in gaan verdiepen.

Inmiddels geef ik ruim een jaar les en heb ik naast een hatha-opleiding ook een yin-opleiding gevolgd. Yoga is mijn tweede natuur geworden; het feit dat ik dit over mag dragen en mensen mag begeleiden in dit prachtige proces voelt elke keer opnieuw als een cadeautje. Dit cadeau deel ik dan ook graag met jou bij Liv

Yogadocent Aurora

Lennert

Lennert is altijd gefascineerd geweest door actie, activiteit en beweging en heeft een zeer sportieve
achtergrond. In 2016 raakt hij geblesseerd vanwege verkorte spieren veroorzaakt door extreme duursport
activiteiten. Op advies van zijn fysiotherapeut om zijn spieren meer te verlengen, raakt Lennert in de
yogawereld verzeild. Los van de fysieke asana practice, raakt hij ook geïnteresseerd in de mentale,
emotionele en spirituele aspecten van yoga. In juni 2018 heeft Lennert de Hatha Yoga opleiding bij Arhanta
afgerond en sindsdien deelt hij graag zijn yoga passie met jou.

Naast yoga heeft Lennert nog een grote passie, namelijk AcroYoga. Na het volgen van vele retreats,
workshops en festivals ontdekt hij dat hij deze passie graag met andere wil verspreiden. Sinds augustus
2018 mag hij zichzelf gecertificeerd AcroYoga en AcroFit docent noemen en verzorgt hij met veel liefde en
plezier AcroYoga lessen en workshops.

Yogadocent Lennert

Rosa

Ik ben ooit begonnen met yoga om rugklachten te verhelpen, het blijven beoefenen om de diepgaande invloed die het heeft op ieder vlak van mijn leven. Het mooie van yoga vind ik de inzichten die het brengt op zowel fysiek als mentaal niveau en de balans die het tussen deze twee creëert.

Ik heb er voor gekozen om mijn yoga opleiding in India te volgen zodat ik me totaal kon onderdompelen in de yoga leefstijl. Hoewel het erg zwaar en confronterend was, heb ik er enorm veel geleerd en kan ik me nu geen leven zonder yoga meer voorstellen. Iedere dag weer voelt yoga als thuiskomen in mezelf en ik hoop anderen dit ook te laten ervaren in mijn lessen.

Naast yoga doe ik veel klassiek ballet en pilates en veel elementen hier uit komen terug in mijn lessen. Uitdaging, alignment, core awareness, flow en balans staan centraal in mijn lessen. In het bijzonder vind ik de uitdaging heel belangrijk. Ik zie het fysiek en mentaal uitdagen van jezelf als een essentieel deel van yoga. Door weerstand bewust op te zoeken en er stapje voor stapje steeds iets meer doorheen te breken, kom je uiteindelijk op een punt waar je nog niet eerder bent geweest. Door jou te assisteren in dit proces hoop ik je nieuwe inzichten te geven en mogelijkheden te laten ontdekken die je eerder niet zag.

Rosa van ons team yogadocenten in Leiden

Yvonne & Lennert

Yvonne beoefent yoga sinds 2004 en geeft haar passie hiervoor al geruime tijd door als yogadocent. Zij rondt in 2012 een Ashtanga Vinyasa teacher training (200+ uur) af tijdens een reis door India en in 2014 de gerenommeerde teacher training (500+ uur) af bij Svaha Yoga te Amsterdam. Omstreeks 2008 snuffelt zij voor het eerst aan acroyoga, en in 2012 volgt zij een Thaise massage beginners cursus bij de Sunshine Network in Thailand. De zaadjes zijn gepland…

In de zomer van 2017 leren Lennert en Yvonne elkaar kennen. Tijdens hun eerste ontmoeting besluiten zij te gaan spelen in het park. Lennert draagt Yvonne op handen en voeten en er is direct vertrouwen. Al snel is er ook een klik en een gezamenlijke passie geboren. Zij volgen vele acroyoga workshops en retreats en oefenen zeer regelmatig tijdens jams, thuis, in het park of op het strand.

In maart 2018 hebben Lennert en Yvonne als onderdeel van de teacher training een Lunar Immersion gevolgd. In juli volgen zij een Solar Immersion en in augustus de teacher training. Lennert en Yvonne delen graag hun passie met jou. Ze vinden het mooi om te zien hoeveel plezier, ontwikkeling en verbinding er tijdens acroyoga ontstaat. Mede daarom organiseren zij regelmatig acroyoga jams en workshops bij LIV.

Yogadocenten in Leiden: Yvonne en Lennert

Esther, Nalin & Molly

Ik ben Esther (onderop de foto) en samen met Nalin ben ik Karma Yogi bij Liv Yoga. Afgelopen zomer hadden we samen onze eerste yogales gevolgd en sindsdien heeft yoga een belangrijk plekje in mijn leven gekregen. Ondanks dat ik pas sinds kort aan yoga doe, heeft het me al zoveel meer gebracht dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Yoga heeft me geleerd om weer één te worden met mijn lichaam en geest, lief te zijn voor mijn lichaam en weer liefde te durven geven aan mezelf als persoon. Ik houd ervan om tijdens de les mijn lichaam fysiek uit te dagen, maar mijn ultieme uitdaging is om ook weer de ontspanning en de rust op te zoeken. Iets wat ik daarvoor vrijwel nooit deed (‘Hè wat, ademhalen? Nee, nog nooit van gehoord.’).

Naast de ‘gewone’ yogalessen ben ik ook verslaafd geraakt aan de aerial- en acro yogalessen van Liv. Verder studeer ik psychologie in Leiden en kan ik ontzettend genieten van de natuur en mijn andere hobby pole fitness

Mijn naam is Nalin (op de foto: boven) en vanaf deze week ben samen met Esther ik karma yogi bij Liv Yoga. Op dit moment volg ik met veel plezier de opleiding kunstzinnige therapie in Leiden. Ik hou er dan ook erg van om creatief met mijn handen bezig te zijn. Naast schilderen en tekenen uit ik mijn creativiteit in het maken van sieraden met edelstenen, waarvoor ik een tijdje geleden mijn eigen bedrijfje Lotusmermaid heb opgericht.

Een aantal maanden geleden volgde ik met Esther mijn eerste yogales. Ik ervaarde meteen hoe fijn het is om zo bewust met mijn lichaam bezig te zijn. Zelf kan ik snel met mijn gedachten wegdromen, waardoor ik soms het gevoel heb dat ik een beetje rondzweef.  Yoga helpt mij om meer in het nu aanwezig te zijn. Ik merk dat ik mij meer gegrond voel na de les en dus ook beter in mijn lijf zit.

Samen zullen wij ons best doen om ervoor te zorgen dat Liv Yoga ook de schoonste en netste yogastudio van Leiden blijft. 😉

Esther, Nalin en Mollie: Yogadocenten in Leiden

JASMIJN (Co-owner Liv Yoga & Mindfulness)

In mijn yoga lessen bied ik meer dan asana’s en technische uitleg. Ik wil mensen met mijn energie en liefde voor het leven, inspireren hun eigen fysieke en mentale grenzen te verkennen en te verleggen.

Het leven met al haar mooie en uitdagende lessen heeft mij gebracht waar ik nu ben. Werkelijk geloven dat alles in het leven mij “dient” op mijn weg van groei en ontwikkeling en het vermogen intuïtief te weten dat alles goed is zoals het is, hier en nu, geven mij innerlijke rust.

Tijdens mijn opleiding in India (goedgekeurd door Yoga Alliance) ontdekte ik dat mijn persoonlijke levensvisie grote raakvlakken heeft met de rijke yoga filosofie. Yoga, in de breedste zin van het woord, helpt mij te blijven groeien en ontwikkelen.

Nog elke dag ben ik intens dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg om mijn eigen weg te gaan. Er is nog veel moois in de toekomst.

In februari 2014 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Royata Yoga & More.  Naast yoga heb ik  aandacht voor persoonlijke groei, gezond en duurzaam leven, meditatie en mindfulness.

Love life

Jasmijn van Liv Yoga & Mindfulness

Guido (Co-owner Liv Yoga & Mindfulness)

Ik was ’n jaar of 20 en las op m’n zolderkamertje het Tibetaanse Dodenboek. Ik las de letters, woorden, zinnen maar begreep de context niet. Wel voelde ik een diepe fascinatie en kon de honger naar begrip niet stillen. Ik besloot m’n prille cariere te verruilen voor ’n paar stevige wandelschoenen en ging in de Himalaya op zoek naar antwoorden. Ik wandelde over de hoogste pieken, langs wapperende gebedsvlaggen, van klooster tot klooster. Wat doen die monniken tijdens meditatie, wat staat er in die opgerolde teksten, waarom lijken ze dolgelukkig met niets en wij in het westen met alles om ons heen niet…

Diep ontroerd, maar het spoor bijster ontmoette ik bij ’n waterval een Sadhu (Hindoe Asceet). In ’n simpel berghuisje en ’s avonds slapend op een jutezak wijdde hij mij in in de Yoga filosofie. Zowel mentaal als fysiek. Hij sprak niet en communicatie ging op schrift en alleen als het ‘relevant’ was.  Ik leerde: ‘je bent niet je gedachten’, het leven zoals je denkt dat het is, is een illusie’. Het gooide m’n wereldbeeld totaal om maar ik ervoer een diepe rust en ontmoette de innerlijke bron van rust en wijsheid. Ik besloot in India te blijven wonen en in te trekken in zijn ‘grot’ in Hampi, het zuiden van India. Onderweg werd ik ziek, kreeg malaria en was genoodzaakt te vertrekken naar Nederland. Ontdaan van de illusie over het leven en met het hoofd nog in de Himalaya wolken had ik grote moeite te ‘aarden’. Ik besloot een aantal jaar naar Afrika te gaan om als reisleider in een grote safaritruck dwars door wildgebieden, middenin de rauwe elementen en bij lokale stammen de voeten weer stevig op de grond te krijgen. Dat lukte!

Terug in Nederland heb ik met veel plezier en toewijding mijn bijdrage geleverd aan het gezamenlijk groot brengen van de reisorganisatie Riksja Travel en m’n yogamatje weer regelmatig uitgerold. Voor mijn gevoel kan ik, enkele levensjaartjes verder, (eindelijk) het Oosterse integreren met het Westerse. Mijn roeping, die hier naadloos op aansluit, heb ik gevonden in de Mindfulness Trainer opleiding die ik nu volg. Per 1 mei ben ik samen met Jasmijn de trotse mede eigenaar van Liv Yoga. De plek waar Jasmijn en ik elkaar ontmoette en ons Yoga avontuur de verdieping kreeg waarnaar we allebei op zoek waren. Het is onze wens en doel Yoga als lifestyle met jullie te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, om samen de wereld (nog) een stukje mooier te maken.

Namaste!
Guido

Guido van Liv Yoga & Mindfulness

NIEUWE YOGADOCENTEN

We vinden het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe yogadocenten. Kom vooral eens langs of stuur een mail. En wellicht kun je ons team versterken.

Warme groet,

LIV YOGA TEAM