Miniretraite

Verbinden met jezelf met Mindfulness & Lichaamswerk

Zaterdag 19 Maart van 11:00 tot 18:00

Yogacentrum Leidse Hout

Wil je je goed voelen? Dan moet je goed voelen..

Miniretraite ‘verbinden met jezelf ‘

Ben je op?

Dat zou niet gek zijn. Want het kost ook veel energie allemaal: baan, gezin, huishouden – om nog maar te zwijgen van familie en vrienden (als je daar berhaupt nog aan toe komt). En tegen het eind van de winter voel je ook wel dat je eigenlijk doodop bent. Maar ja, de molen draait maar door en jij moet mee. Pfff…..

Nooit goed genoeg

Ondertussen ben je vaak prikkelbaar, onrustig en merk je dat je wel erg in je hoofd zit. Daar vallen gedachten je lastig als “het is toch nooit goed genoeg”, “het is me teveel” of “ik kan het toch niet”. Je bedenkt dat je wat beter voor jezelf zou moeten zorgen, doet een dappere poging om weer ’s te mediteren of een online yogales mee te pakken, maar dat hou je niet vol. En dan is er vast weer die kritische innerlijke stem. Je wéét toch wat goed voor je is, dus waarom dóe je het dan niet gewoon?

 

Zo kan het ook

Hoe zou het voor je zijn als je door hele simpele, kleine oefeningen zou weten hoe je de hele dag door beter bij jezelf kunt blijven? Wat als je überhaupt meer contact zou ervaren met je eigen gevoel, en wat JIJ eigenlijk nodig hebt? Dan zou het waarschijnlijk een stuk makkelijker voor je zijn om dingen meer los te laten. Want je zou dan meer durven vertrouwen op je gevoel, vriendelijker voor jezelf kunnen zijn en ook nog energie over houden om meer te kunnen genieten van wat er écht toe doet.

Het ligt niet aan jou

Het is heel logisch dat je alles zo goed mogelijk wilt doen en dat je je inzet om die leuke ouder, fijne vriend(in), liefhebbende partner of goede collega te zijn. Maar zoals met alles in het leven gaat het ook hier om balans. Om leren hoe je naast sterk, ook kwetsbaar kunt zijn. Dat zelfstandigheid zijn niet betekent dat je geen hulp mag vragen en dat het af en toe níet weten ook écht ok is.

“Ja ja, dat weet ik ook allemaal wel…..”

Maar vóel je het ook? Of is er toch steeds die innerlijke stem die je opjaagt om het nog beter, sneller, anders te doen? Die je afstraft als er even iets níet lukt – zoals je geduld bewaren (met de kinderen), daadwerkelijk toepassen wat je in boeken of tijdschriften hebt gelezen, iedere dag mediteren of alleen maar gezonde maaltijden op tafel zetten? Wat er nu nodig is, is leren HOE je echt vriendelijker voor jezelf kunt worden. Ontdekken wat je daarbij in de weg staat, en simpele maar effectieve tools krijgen om die patronen nou eindelijk eens te doorbreken.

Dat is precies wat we gaan doen tijdens de mini-retraite “Verbinden met jezelf” op zaterdag 19 maart. Tijdens deze dag ga je ervaren dat je via bewustzijn, aandacht en beweging weer meer bij jezelf kunt komen. Je ontdekt hoe je;

  • vriendelijker wordt voor jezelf;
  • meer rust krijgt in je hoofd en in je lijf;
  • beter kunt ontspannen bij hoe het is;
  • met je ademhaling kunt werken om jezelf letterlijk en figuurlijk meer lucht te geven;
  • beter bij jezelf kunt blijven, ook in uitdagende situaties.

Zo zorg je er in ieder geval voor dat je straks met wat meer energie de lente ingaat; een stuk dichter bij jezelf en met hele concrete tips en oefeningen voor de momenten waarin het allemaal wat lastiger is.

Als je nu denkt “ja, fijn!”, meld je dan gelijk even aan voor deze dag door een mail te sturen naar [email protected] of het contactformulier hier onder in te vullen.

Gegeven door:

Selena van Apeldoorn

Mildheidscoach voor sterke vrouwen

Data & tijd

Zaterdag 19 Maart van 11:00 – 18:00

Investering

€ 150 p.p.

Locatie

Yoga centrum Leidse hout

Mindfulness & lichaamswerk is een therapie gebaseerde training en daardoor toegestaan als fysieke  groepsbijeenkomst. Wees er snel bij want door de 1,5 meter afstand zijn er wel maar 10 plaatsen beschikbaar!

Taal

Nederlands

Aanmeldformulier miniretraite 'Verbinden met jezelf'

15 + 1 =