Mindfulness in Leiden

You can’t stop the waves, but you can learn to surf…

Meld je aan

8-weekse Mindfulness Training (MBSR)

 • Train je aandacht en focus
 • Leer je hoe je meer rust in je hoofd creëert
 • Leer je jezelf beter kennen: welke patronen en afweermechanismes heb je
 • Ga je bewuster keuzes maken in plaats van automatisch te reageren
 • Word je weerbaarder omdat je anders tegen spanning en stress aankijkt
 • Leer je te accepteren in het “nu”, wat niet automatisch betekent dat je opgeeft. Je kunt beslissen om het in de toekomst anders te doen, maar dit moment is het zoals het is
 • Ontdek je welke mindfulness technieken bij jou het beste werken

Interesse?

Bel voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek met Guido op 06 41886 444 of stuur een bericht via ons contactformulier of een mail naar info@livyoga.nl

Startdata Woensdagavond 19:30-22:00

Op woensdagavond van 19:30 - 22:00 uur

StartVervolgStilte middag
3 maartmaart
10, 17, 24 & 31
april
7, 14 & 21
zaterdag 17 april
13:00 - 17:00
12 meimei
19 & 26
juni
2, 9, 16, 23, 30
zaterdag 26 juni
13:00 - 17:00


Locatie: Kernstraat 2A, Leiden
Trainer: Guido Madera

Vrijblijvend aanmelden

Startdata Zondagmiddag 13:30-16:00

Op zondagmiddag van 13:30 - 16:00 uur

StartVervolgStilte avond
28 februarimaart
7, 14, 21 & 28
april
4, 11 & 18
zaterdag 17 april
18:00 - 22:00
16 meimei
23 & 30
juni
6, 13, 20 & 27
juli
4
zaterdag 26 juni
18:00 - 22:00

Locatie: Middelstegracht 89Y, Leiden Trainer: Guido Madera

Vrijblijvend aanmelden
De studio van Liv Yoga voor Mindfulness in Leiden

INDIVIDUELE MINDFULNESS TRAINING of als duo?

Het is ook mogelijk om de 8 weekse (MBSR) Minddfulness Training individueel te volgen of als duo. De tijdsplanning van de 8 trainingssessies kunnen we dan afstemmen op jouw persoonlijke agenda. Daarnaast kunnen we verdiepende aandacht besteden aan persoonlijke vraagstukken. Bel voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek met Guido op 06 41886 444 of stuur een bericht via ons contactformulier of een mail naar info@livyoga.nl

Minfulness in een notendop

You can’t stop the waves, but you can learn to surf…

Mindfulness, wordt ook wel afgekort als MBSR (Mindfulness bases stress reduction). In een mindfulness cursus leer je hoe je met je aandacht in het hier en nu blijft. Je wordt je bewuster van jezelf. Door je bewustzijn te vergroten, heb je meer oog voor positieve gebeurtenissen en zie je beter welke (stressvolle) gedachten en emoties je hebt. Je ontdekt welke reactiepatronen en afweermechanismen je gebruikt. Hierdoor laat je je minder snel leiden door de automatische piloot en heb je meer grip op jezelf.

Van nature proberen we te vechten of te vluchten voor negatieve gebeurtenissen. Dat kost energie en levert spanning op. De manier waarop we reageren is soms primair, onhandig of niet efficiënt. Met mindfulness leer je meer op je gemak te zijn met ‘vervelende’ gedachten of emoties. Het is zoals het is op dat moment, zonder te relativeren. Doordat je comfortabeler leert te zijn met ongemak en spanning, gaat er veel minder energie verloren. Spanning en stress hebben minder grip op je.

Soms horen we “mindfulness is niets voor mij: het lukt me niet om mijn gedachten te stoppen” of “ik ben te onrustig”. In de cursus zal je leren hoe je beter met onrust en ongeduld omgaat en dat je gedachten stoppen een mythe is. Gedachten kun je niet stoppen. Je leert je aandacht te sturen, waardoor je automatisch minder gaat piekeren. Met de juiste uitleg en begeleiding zal je zien hoe veel mindfulness je kan brengen.

Met mindfulness creëer je meer rust, leef je meer in het hier & nu, waardoor er meer ruimte ontstaat voor ontspanning, plezier en levensgeluk.

Mindfulness in Leiden

Herken je dit? Dan is een mindfulness cursus wat voor jou…

 • Je piekert veel
 • Je hebt het gevoel dat je hoofd overuren maakt
 • Je leeft vooral in je hoofd en bent zo rationeel dat je het moeilijk vindt om contact te maken met je gevoel en emoties
 • Je wil meer grip op je emoties
 • Je wil minder stress en spanning ervaren
 • Je wil bewuster leven en je valkuilen herkennen
 • Je snapt ook wel dat je af en toe niet handig reageert, maar je weet niet goed hoe je dat kunt veranderen
 • Je bent een perfectionist en heel streng voor jezelf
 • Je slaapt slecht en hebt weinig energie
 • Je hebt het gevoel geleefd te worden
 • Je wilt jezelf beter leren kennen
Mindfulness Cursus in Leiden

In de mindfulness cursus:

 • Train je aandacht en focus
 • Leer je hoe je meer rust in je hoofd creëert.
 • Leer je jezelf beter kennen: welke patronen en afweermechanismes heb je.
 • Ga je bewuster keuzes maken in plaats van automatisch te reageren.
 • Word je weerbaarder omdat je anders tegen spanning en stress aankijkt.
 • Leer je te accepteren in het “nu”, wat niet automatisch betekent dat je opgeeft. Je kunt beslissen om het in de toekomst anders te doen, maar dit moment is het zoals het is.
 • Ontdek je welke mindfulness technieken bij jou het beste werken.
Mindfulness cursus in Leiden van Liv Yoga & Mindfulness

Mindfulness in coronatijd. juist nu!

De vele onzekerheden die de Coronacrises met zich meebrengt zorgen bij veel mensen voor fysieke en mentale spanningen, piekergedachten en emoties. Door Mindfulness te trainen leer je ruimte te scheppen ‘om deze ervaringen heen’. De gedachten, gevoelens en emoties verdwijnen niet, maar je ervaart dat je ze niet bent, maar ze ‘alleen’ hebt. Dat creëert rust van binnenuit.

Where attention goes, energy flows. Je aandacht behouden bij datgene wat nu belangrijk is en gedaan moet worden in plaats van voortdurend het nieuws te checken of te verzanden in ‘wat als gedachten’. Je aandacht trainen is een waardevolle vaardigheid voor jezelf en de mensen om je heen. In deze training leer je hoe!

groepstraining op locatie óf online vanuit je eigen huis!

Volgens de laatste richtlijnen vanuit de overheid is het mogelijk om fysiek samen te komen in een groepstraining voor de 8 weekse (MBSR) Mindfulness training. Uiteraard worden de veiligheidsvoorschriften van het RIVM in acht genomen. Volg je een training liever via een live online verbinding via zoom in een hoge kwaliteit? Dat is mogelijk in de vorm van een privétraining eventueel samen met een partner, vriend, huisgenoot, familielid. Voor een privétraining gelden andere prijzen, zie verderop deze pagina. Naast meditaties, praktische handvatten en oefeningen, wisselen we online ook live ervaringen uit over je ontwikkelingen in deze training en hoe je deze concreet toe past in deze tijd.

Mindfulness cursus in Leiden van Liv Yoga & Mindfulness

8-weekse cursus mindfulness

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.

Meld je aan

Inhoud van de 8-weekse (MBSR) Mindfulness training

Tijdens de 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je de basisprincipes van mindfulness toe te passen. Deze training volg je omdat je vooral veel wilt oefenen om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Je bouwt een ritme op. We gaan samen op mentale en emotioneel ontdekkingsreis. Deze cursus kun je volgen zonder de basis workshop of 3-weekse cursus gedaan te hebben. We starten bij de basis.

Wat leer je?

In de cursus leer je hoe je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties kunt observeren en accepteren zoals ze zijn. Het maakt je bewust van automatische gedachte- en gedragspatronen, zodat je ze kunt doorbreken en bewuster keuzes kunt maken. Je traint jezelf hoe jij stress, een overload aan gedachten, frustraties en uitdagingen kan aangaan met een frisse blik. Dat zorgt voor meer rust, meer vrijheid en je zit lekkerder in je vel.

Wat krijg je?

 • Persoonlijk intake gesprek
 • 8 sessies van 2,5 uur verdeeld over 8 aansluitende weken
 • Uitvoerig werkboek met theorie en huiswerk (pdf)
 • Geleide meditaties op mp3
 • Stiltemiddag of avond
 • 3 a 4 x per jaar nieuwsbrief met relevant Mindfulness aanbod uit de regio voor na je training (oa diverse ‘opfrismomenten)
 • Evaluatie gesprek (indien gewenst)
 • Kosten voor particulieren: € 425,- (incl. BTW), via de werkgever € 475,- (excl. BTW)
 • De kosten voor een volledig individueel Mindfulness traject zijn € 749,- (incl. BTW)
 • De kosten wanneer je samen een individueel traject wilt volgen zijn €995,- (totaal incl. BTW)

vergoeding door je zorgverzekeraar en andere routes

Guido is als gecertificeerd Mindfulness Trainer in de hoogste categorie (Categorie 1) & aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) onder registratienummer 2017990. Hierdoor is het, afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering, mogelijk om (een deel van) de training te declareren. Een overzicht van de vergoeding bij verschillende zorgverzekeraars vind je via deze link.

Indien gewenst kan het cursusgeld in 2 of meer termijnen betaald worden. Heb je een klein inkomen, dan kan er altijd een gesprek plaatsvinden over de mogelijkheden van reductie en/of uitwisseling. Meer informatie over andere mogelijke routes van vergoeding (via werkgever, arbodiensten, UWV, gemeente & arbeidsintegratie) vind je onderaan deze webpagina van het VMBN.

Nieuwsgierig?

Bel voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek met Guido op 06 41886 444 of stuur een bericht via ons contactformulier of een mail naar info@livyoga.nl

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Je bericht*

  Over de Mindfulness trainer: Guido Madera

  De trainer van de 8-weekse mindfulness training is Guido Madera, samen met docente Jasmijn, de eigenaar van Liv Yoga & Mindfulness. Guido heeft zijn opleiding tot Mindfulness Trainer bij het CvM (centrum voor mindfulness) in Amsterdam afgerond en is een gecertificeerd Mindfulness Trainer in de hoogste categorie (Categorie 1) & aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) onder registratienummer 2017990. Hierdoor is het, afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering, mogelijk om (een deel van) de training te declareren.

  De opleiding tot Mindfulnesstrainer is onder meer geaccrediteerd door verenigingen van de volgende beroepen: psychiaters, psychologen, gedragstherapeuten, pedagogen, psychologen A&O en A&G, verpleegkundig specialisten, beroepscoaches, maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen.

  Guido: “Ik was ’n jaar of 20 en las op m’n zolderkamertje het Tibetaanse Dodenboek. Ik las de letters, woorden, zinnen maar begreep de context niet. Wel voelde ik een diepe fascinatie en kon de honger naar begrip niet stillen. Ik besloot m’n prille cariere te verruilen voor ’n paar stevige wandelschoenen en ging in de Himalaya op zoek naar antwoorden. Ik wandelde over de hoogste pieken, langs wapperende gebedsvlaggen, van klooster tot klooster. Wat doen die monniken tijdens meditatie, wat staat er in die opgerolde teksten, waarom lijken ze dolgelukkig met niets en wij in het westen met alles om ons heen niet…

  Diep ontroerd, maar het spoor bijster ontmoette ik bij ’n waterval een Sadhu (Hindoe Asceet). In ’n simpel berghuisje en ’s avonds slapend op een jutezak wijdde hij mij in in de Yoga filosofie. Zowel mentaal als fysiek. Hij sprak niet en communicatie ging op schrift en alleen als het ‘relevant’ was. Ik leerde: ‘je bent niet je gedachten’, het leven zoals je denkt dat het is, is een illusie’. Het gooide m’n wereldbeeld totaal om maar ik ervoer een diepe rust en ontmoette de innerlijke bron van rust en wijsheid. Ik besloot in India te blijven wonen en in te trekken in zijn ‘grot’ in Hampi, het zuiden van India. Onderweg werd ik ziek, kreeg malaria en was genoodzaakt te vertrekken naar Nederland. Ontdaan van de illusie over het leven en met het hoofd nog in de Himalaya wolken had ik grote moeite te ‘aarden’. Ik besloot een aantal jaar naar Afrika te gaan om als reisleider in een grote safaritruck dwars door wildgebieden, middenin de rauwe elementen en bij lokale stammen de voeten weer stevig op de grond te krijgen. Dat lukte!

  Terug in Nederland heb ik met veel plezier en toewijding mijn bijdrage geleverd aan het gezamenlijk groot brengen van de reisorganisatie Riksja Travel en m’n yogamatje weer regelmatig uitgerold. Voor mijn gevoel kan ik, enkele levensjaartjes verder, (eindelijk) het Oosterse integreren met het Westerse. Mijn roeping, die hier naadloos op aansluit, heb ik gevonden in het Mindfulness Trainerschap.  Samen met de liefde van mijn leven en echtgenote Jasmijn, ben ik de trotse mede eigenaar van Liv Yoga. De plek waar Jasmijn en ik elkaar ontmoette, ik haar ten huwelijk vroeg en ons Yoga avontuur de verdieping kreeg waarnaar we allebei op zoek waren. Het is onze wens en doel Yoga als lifestyle met jullie te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren, om samen de wereld (nog) een stukje mooier te maken”.

  Mindfulness trainer in Leiden, Guido Madera