YOGA & MINDFULNESS WORKSHOPS LEIDEN

 • Inspirerende Yoga workshops & Masterclasses
 • In onze studio in hartje Leiden
 • Voor zowel de beginnende als meer ervaren Yogi’s obv open inschrijving
 • Houd onze updates in de gaten of volg onze Facebook pagina.

Idee! Je eigen (aerial) Yoga of Mindfulness workshop als teamuitje, vrijgezellenfeestje, vriendengroep of met familie op zaterdagmiddag tussen 13:00 & 19:00 of in de avond of op zondagmiddag van 17:00 – 19:00 en op sommige momenten overdag op door-de-weekse dagen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en prijzen.

De volgende Yoga workshops staan gepland:

zaterdag 3 maart2e Chakra Workshop - Het pad van manifestatie
zondag 4 maartBeginners Workshop
zondag 11 maartAerial Yoga Workshop
zaterdag 17 maartYoga Anatomy - upper body & spine
zaterdag 24 maartKlankbad met klankschalen
zondag 25 maartMindfulness opfrismoment
zaterdag 31 maartYin & Mantra Workshop
zaterdag 31 maartThe Breath Journey
zaterdag 7 aprilDragon Dance Workshop
zaterdag 7 aprilYoga Anatomy - lower body & pelvis
zondag 8 aprilMIndfulness
zondag 15 aprilBeginners workshop
zaterdag 21 aprilTrigger Point Workshop
zondag 22 aprilAerial Yoga Workshop
zaterdag 12 meiYoga Anatomy - upper body & spine

CHAKRA WORKSHOPs – pad van manifestatie (NL / ENG)

Je hebt vast wel eens van chakra’s gehoord. Chakra’s zijn energiecentra die in verbinding staan met allerlei levensgebieden, zoals je lichaam en je emoties. Door met je chakra’s te werken kun je levensgebieden onderzoeken en kun je blokkades wegwerken. Dit zorgt ervoor dat energie weer kan stromen.

In deze tweede Chakra workshop wordt de weg naar beneden gemaakt, het pad van manifestatie. Daarmee wordt een manier gegeven die je helpt je dromen en wensen te realiseren aan de hand van de chakra’s. Door deze weg te volgen naar beneden kan het bijna niet anders dan dat je dromen en wensen waar worden.

Naast de workshop zelf krijg je een reader met meer uitleg erin over de chakra’s. Neem zelf dan nog pen en papier mee, voor als je dingen mee wilt nemen naar huis. De Reader is in het Nederlands, maar als daar behoefte aan is, kan de workshop zelf ook in het Engels worden gegeven.

Datum & tijd: 3 maart van 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: € 45,- p.p.
Docent: Jerry Linnemeijer

Yoga Beginnersworkshop

For Every Body! In deze 2 uur durende workshop krijg je informatie over de achtergrond van yoga, leer je een aantal basishoudingen (asana’s) goed uit te voeren met eventuele aanpassingen als je bijvoorbeeld last hebt van blessures of (nu nog) erg stijf bent. Je krijgt ook uitleg over het nut van Yoga houdingen en we behandelen een stukje Pranayama, ofwel ademhaling. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen in deze workshop.

Data & Tijden:
zondag 4 maart: 17:00 – 19:00 door Jerry
zondag 15 april: 
17:00 – 19:00 door Jasmijn
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Jerry & Jasmijn

Posture clinique: warriors (ENG)

 Are you a worrier or a warrior?

These two word sounds the same, but the energie in them is totally different!  Warrior asana’s are very strong, powerful postures in the practice of Yoga. In this posture clinique we are going to make sure there are no more worries about your warriors 😉 

Where to place your feet, what about your hips, how is your spine supposed to feel? What are the do’s and don’ts when you have an (old) injury? Basic understanding of yoga is needed as well as lots of questions about warrior 1,2,3 and all the variations of hese poses.

Date & Time:  Saturday March 10th  19:30 – 21:30
Price: € 20,- p.p.
Teacher: Jasmijn

aerial yoga WORKSHOP

In deze workshop gaan we vliegen in een Aerial Yoga doek; genieten van de ondersteuning die het doek je lichaam geeft zodat je moeiteloos in yogahoudingen komt en ondersteund ondersteboven kan hangen!

Het doek geeft je bovendien een gratis massage en is een heerlijk cocon om de workshop in Savasana mee af te sluiten. Aerial Yoga is voor zowel gevorderde Yogi’s als beginners een heel nieuwe Yoga ervaring en door het speelse karakter een Yoga vorm die je zeker een glimlach zal geven.

Data & Tijden:
zondag 11 maart 17:00 – 19:00 door Jasmijn
zondag 22 april 17:00 – 19:00 
door Jasmijn
Prijs: € 20,- p.p.
Docenten: Jasmijn

yoga anatomy workshop (eng)

Introduction to Anatomy for Yoga Practitioners & Teachers. This workshop will explore key areas of anatomy that are important to students as well as teachers of yoga. We will combine theory with hands-on practice. Learn through hearing, seeing, feeling and doing! This workshop is suitable for all styles of yoga.

Part 1 – will focus on the lower body and pelvis

Part 2 – the upper body and spine

Instructor: Lee Tolman is a physiotherapist with over 20 years of clinical experience in the U.S. and The  Netherlands. She currently works in private practice and is a yoga enthusiast. Note: Come in comfortable clothing (leggings, shorts) and bring a pen and paper.  No previous knowledge necessary, just a curious mind!

Dates & Times:

Part 1 – Lower Body & Pelvis
Saturday April 7th 16:00 – 18:30 

Part 2 – Upper Body & Spine
Saturday March 17th 15:00 – 17:30
or
Saturday May 12th 16:00 – 18:30

Price: € 25,- p.p. per workshop (€50,- for both workshops)

Guestteacher: Lee Tolman

klankbad – helende klanken van klankschalen

De weldadige werking van klankschalen berust op resonantie. Klank is geluid dat we horen, energie die we voelen en soms ervaren we ook kleur bij het waarnemen. De warme klanken van Oosterse klankschalen en het geluid van andere instrumenten zoals de ocean drum en gong nodigen je uit om mee op klankreis te gaan.

Gun jezelf deze reis om met aandacht en vanuit compassie bij jezelf te zijn. Het is een unieke ervaring, al dan niet liggend op een yogamat, waarbij je je kan laten verwonderen; Door de klanken, een gedicht of gevoelig muziekfragment. Elk klankbad beginnen we met een korte relaxatie. Een diepe lichamelijke ontspanning kan worden ervaren van waaruit de energie weer kan gaan stromen en we ons lichaam ondersteunen om te helen.

 

Over de gastdocent
Sinds 2016 is Carine met haar coachpraktijk Puur Kompassie gevestigd in Oegstgeest. Het is een plek waar je begeleiding en ontspanning kunt zoeken bij belangrijke momenten in je leven, werk en relaties. Dat kan via individuele coaching en door het bijwonen van zgn. stiltemeditatie, klankbaden of begeleide meditatie met Oosterse klankschalen. In 2017 heeft zij bij Centrum voor Meditatieve Ontspanning haar opleiding ‘Begeleide klankmeditaties en klankbad’ afgerond (KTNO certificering K9005). Sinds 2015 is Carine als levenscoach gevestigd (NOBCO) en heeft zij zich verdiept in het intuïtief en compassiegericht coachen. Meer lezen? 

Data & tijden:
zaterdag 24 maart: 14:00 – 15:30
zondag 6 mei: 14:00 – 15:30
Prijs: € 20,- p.p. 
Gast docent: Carine Braam

Mindfulness opfrismoment

Je hebt de 8 weekse (MBSR) Mindfulness training gevolgd. Mindfulness staat misschien nog centraal in je leven, misschien is het weggezakt. Waar je ook staat, samen met collega Mindfulness Trainers uit Leiden en omgeving bieden we je graag de mogelijkheid om je Mindfulness beoefening op te te frissen en/of te verdiepen. Ook als je een andere meditatie training/cursus hebtb gevolgd ben je van harte welkom.

Datum & tijd: zondag 25 maart: 17:00 – 18:30 door Guido
Prijs: € 10,- p.p. (50% vd opbrengst gaat naar ’t goede doel: De Dromenvangers)

WORKSHOP YIN YOGA & HELENDE MANTRA’S

Wil jij een keer yin yoga ervaren in combinatie met helende mantra’s? In deze workshop neemt Lonneke je mee op een reis waarin je een diepe verbinding met jezelf kunt voelen en eventuele fysieke of emotionele spanning mag loslaten.

Lonneke begeleidt je in een serie van yin yoga houdingen vergezeld met de helende klanken van haar harmonium en fijne stem. De vibraties zorgen ervoor dat je beter kunt voelen, dieper kunt ontspannen en datgene kunt loslaten wat jou niet meer dient.

Deze workshop is echt een cadeautje voor jezelf, aarzel niet en meld je aan!

Datum & tijd: zaterdag 31 maart 13:00 – 15:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Lonneke Lamers

THE BREATH JOURNEY (ENG / NL)

 We komen samen in deze Adem workshop, om diep en vol te ademen, om los te laten wat we niet langer nodig hebben en te Zijn met wat er is. Thuis komen in je lichaam, in je centrum en in je kracht. Je zult worden begeleid om jezelf over te geven aan het ritme van jouw eigen ademhaling. Dit is effectief in het los laten van fysieke, emotionele en mentale spanning, die zowel bewust  als onbewust in je lichaam ligt opgeslagen, zodat er weer nieuwe ruimte word gecreëerd voor ontspanning, inzicht en energie. Je bent welkom – geen ervaring nodig –

Voordelen van deze Ademreis:

 • Een boost in je energie circulatie
 • Vermindert stress, spanningsklachten en depressie/burn-out
 • Vrijheid van expressie
 • Efficiënt los laten van afvalstoffen (detox!)
 • Het loslaten van controle en onderdrukte emoties
 • Ruimte ervaren in je adem, lichaam en leven
 • Algeheel gevoel van vreugde, liefde, innerlijke rust en ontspanning
 • Verdieping van je yoga/meditatie beoefening

Een verlichting voor je lichaam
Een frisse wind door je hoofd
Een warme deken voor je ziel

Inhoud van deze workshop:

 • Adem observatie & meditatie
 • Introductie ademwerk & emoties
 • Tips/advies hoe je meer bewust kunt worden van de helende kracht van jouw adem
 • The Breath Journey: een volledig begeleide, transformerende ademsessie
 • Ontspanning
 • Gelegenheid om de ervaringen te delen en vragen te stellen

Ga jij mee op Ademreis?

Adem reis begeleider Nadine Ruiter is een gecertificeerd adem coach, yin yoga docent, holistisch massage therapeut en een globetrotter.  Al jaren deelt ze haar workshop The Breath Journey  in binnen en buitenland gedeeld en ze blijft geïnspireerd door de helende kracht van de adem die ze graag met jou deelt!

 

Datum & tijd:  Zaterdag 31 maart  16:00 – 19:00
Prijs: € 45,- p.p.
Gastdocent: Nadine Ruiter

dragon dance workshop (ENG)

De kou van de winter is voorbij en de lente en zomer komen eraan. Tijd om ons lichaam een flinke boost te geven met de verwarmende en reinigende houdingen in de Dragon Dance! De Dragon Dance kent vele variaties; in deze workshop deelt Aurora haar favoriete Dragon Dance met jullie.

In de workshop zal onder meer aandacht worden besteed aan de reinigende (detox) voordelen van deze Vinyasa-sequence, waarna de sequence stap voor stap wordt opgebouwd until we feel our inner fire burning! De workshop wordt afgesloten met yin-houdingen die de zuiverende werking van de Dragon Dance extra ondersteunen.

Let op: de Dragon Dance is een intense flow, enige yoga-ervaring is daarom van belang!

Datum & Tijd:  zaterdag 7 april  13:00 – 15:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Aurora

MINDFULNESS WORKSHOP

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Op 3 & 7 maart starten we de 8 weekse Mindfulness training (MBSR). In deze workshop kun je alvast kennismaken met wat mindfulness is en voor jou kan betekenen.

Data & Tijden:
zondag 8 april 17:00 – 19:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Guido Madera

AANMELDEN VOOR YOGA WORKSHOPS

 • 0-14 dagen voordat de workshop plaatsvind: online (selecteer de juiste datum & kies voor ‘Register as unpaid)
 • > 15 dagen, via ons contactformulier
 • of een mailtje naar: info@livyoga.nl.transurl.nl
 • Heb je vragen, bel ons op 06 – 41 886 444