Bert

Inval docent

Bert’s story

Bijna 20 jaar geleden, in het kielzog mijn onstuimige tienerjaren waarin ik mijn gezondheid verwaarloosde, ging ik door mijn rug en belandde ik in een zevendaagse yogaretraite. De eerste dagen deed het overal pijn en voelde ik me stijf. Maar met het vorderen van de week begon alles los te komen en voelde ik de energie door mijn lichaam stromen zoals nooit tevoren. In diezelfde periode nam ik deel aan een tiendaagse vipassana-meditatie, wat me diep raakte en me hielp met de eerste stappen in het omgaan met mijn innerlijke onrust. Yoga, meditatie en ademwerk werden al snel een rode draad in mijn leven die ik nooit meer losliet.
Mijn nieuwsgierigheid dreef me naar de Okido-yogaopleiding, waar ik werd aangetrokken door het medicinale karakter en het gemeenschapsgevoel dat hier heerst. Verlangend naar nog meer diepgang, begon ik vervolgens aan een vierjarige Iyengar-yogaopleiding. Hier heb ik mijn kennis van asana’s naar een hoger niveau getild door in te zoomen op de kleinste details van de houdingen. Met deze kennis beoefen ik nu vinyasa en ashtanga.
In mijn yogalessen neem ik graag de tijd om aandacht te besteden aan de details van de houdingen. Voor mij maken juist deze details het verschil, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van de houdingen en je je lichaam beschermt tegen blessures. Mijn lessen zijn over het algemeen behoorlijk actief en ik geef les in Vinyasa, Hatha, Yang Yin en Restorative yoga.