Weekendretraite

Mindfulness Meditatie

18 & 19 september | 5 – 17 uur

Yogacentrum Leidse Hout

Ontmoet de kracht van je eigen stilte

Meditatie | Muziek | Yoga | Buteyko | Klankschalen

Heb je moeite om de stilte en rust in jezelf te ervaren? Misschien heb je een mindfulness training of lessen gevolgd of mediteer je wel eens met een app. Hoe hard je je best ook doet, die echte stilte krijg je niet pakken. Misschien ken je deze stilte maar al te goed en wil je ‘m graag weer verwelkomen.

Waarachtige stilte is niet iets wat je doelbewust kunt bereiken. Het is wel iets wat ontstaat als je er bewust voor kiest je drukke geest, vol van verwachtingen en verlangens, te observeren in plaats van er automatisch op te reageren. Als ‘jij’ op zij stapt, maak je verbinding met de stilte die altijd in jouw aanwezig is. Jouw eigen bron, je eigen kern van zijn vanwaaruit het bestaan zich aan je ontvouwt.

Zweverig? Het is maar net hoe je naar de dingen kijkt. De hele dag in je hoofd ronddwalen; in het verleden wat al is geweest of in een toekomst die nog niet bestaat? Dat is misschien wel zweverig. Met je aandacht volledig aanwezig zijn in het hier en nu en wat je daar aantreft zonder oordeel kunnen zien is de wijsheid in jezelf ontmoeten.

Weekendretraite met Guido Madera & Hugo Zwarts

Ervaren & down to earth mindfulness beoefenaars en trainers Hugo Zwarts en Guido Madera begeleiden je dit weekend naar de stilte in jezelf op een prachtige groene locatie middenin de Leidse Hout. We starten om vijf uur ’s ochtends en eindigen om vijf uur ’s middags. Het programma bestaat uit mindfulness -meditaite, workshops, yoga, live meditatie muziek, klankschalen concert en heerlijke vegan/vegetarisch maaltijden in de ochtend en middag. Het is een divers programma voor zowel de beginnende als ervaren mindfulness of meditatie beoefenaar die zichzelf en alles wat daarbij komt kijken wil ontmoeten.

Mindfulness

Door het beoefenen van mindfulness krijgen we meer inzicht in onszelf. We staan stil in het moment en gaan meer en meer van de automatische piloot af. Veel dingen doen we zonder erbij na te denken. Door onszelf te observeren worden we bewust van onze patronen. Dit is de eerste stap die we moeten maken voor verandering. Vanuit deze inzichten volgen wijsheid en de juiste beslissingen

Op zoek naar de waarheid door jezelf in jezelf

Train jezelf om je denkgeest en je gedachtepatronen te herkennen. Oefen om de waarheid te zien in alle Dhamma. Oftewel alle gebeurtenissen in het leven die komen en gaan. De Boeddha werd niet voor niets Samma Sam Buddhassa genoemd: verlicht door zichzelf, in zichzelf.

Als je de kennis en uiteindelijk de wijsheid bevordert, kan je langzaam maar zeker uit de dichte mist van de perceptie van je ‘mind’ komen. Hierdoor laat je los wat de conceptuele geest steeds maar weer fabriceert en onthecht je jezelf van de pijntjes en kwaaltjes die opkomen en kom je terecht in ‘het pure zijn’.

Een realisatie is geen gedachte of idee, maar iets wat je volledig helder en duidelijk wordt zonder dat je dat kunt verklaren in eenvoudige lekentermen. Het is alsof het indaalt in je hele wezen en er is geen enkele twijfel meer. Het is geen geloof, het is weten, gecombineerd met wijsheid.

Sri Annatta (reis naar Mētta)

Gegeven door:

Guido Madera

MBSR Mindfulness Trainer Cat. 1

Hugo Zwarts

Boedhistisch Mindfulness trainer

Data & tijd

zaterdag 18 & zondag 19 september 05:00 – 17:00

Investering

€ 249,- p.p. Weekendretraite incl. vegetarische / vegan ontbijt & lunch

Locatie

Yoga centrum Leidse hout

Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Taal

Nederlands

Aanmeldformulier Mindfulness Weekendretraite 18/19 sept

8 + 3 =