Yoga Workshops in Leiden

Be still like a mountain and flow like a river.

Meld je aan
  • Inspirerende Yoga workshops & Masterclasses
  • In onze studio in hartje Leiden
  • Voor zowel de beginnende als meer ervaren Yogi’s obv open inschrijving
  • Houd onze updates in de gaten of volg onze Facebook pagina.

Idee! Je eigen (aerial) Yoga of Mindfulness workshop als teamuitje, vrijgezellenfeestje, vriendengroep of met familie op zaterdagmiddag tussen 13:00 & 19:00 of in de avond of op zondagmiddag van 17:00 – 19:00 en op sommige momenten overdag op door-de-weekse dagen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en prijzen.

De volgende yoga & mindfulness workshops staan gepland:

Klik hier om de volledige lijst uit te klappen.
zaterdag 26 janBACK TO BASICS
zaterdag 26 janPARTNER YOGA FOR LOVERS
zaterdag 2 febAERIAL YOGA
zaterdag 2 febRESTORATIVE, BREATH, MANTRA & YOGA NIDRA
zaterdag 2 febACRO LUNAR
zaterdag 16 febASHTANGA FOUNDATIONS 1/3
zaterdag 16 febRESTORATIVE YIN XL
zaterdag 16 febACRO SOLAR
zaterdag 23 febYOGA BEGINNERSWORKSHOP
zaterdag 23 febMINDFULNESS
zaterdag 2 maartASHTANGA FOUNDATIONS 2/3
zaterdag 9 maartYIN & REIKI
zaterdag 16 maartASHTANGA FOUNDATIONS 3/3
zaterdag 30 maartASHTANGA FULL PRIMARY SERIES
Yoga & Minfulness Workshops in Leiden

WORKSHOP back to basics (EN-NL)

In this workshop we’re going back to the basics! SURYA NAMASKAR or SUN SALUTATION is one of the most common movements in the Yoga practice. A few “basic” poses connected together into a “simple” little flow on your breath. You maybe have done this flow more than 100 or 1000 times! And yet, I’m sure you can learn more about it!

The Sun Salutation has so many little personal adjustments and parts where you can learn to become stronger and more safe in your practice, I fear 2 hours is not even enough! Be prepared to sweat 😉

If one of the participants does not speak Dutch, this workshop will be taught in English.

Data & Tijden:
Zaterdag 26 januari 13:00 – 15:00
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Jasmijn

Partner yoga for lovers (EN-NL)

Yoga doen samen met je geliefde! Ben je opzoek naar het ervaren van meer liefde, harmonie en begrip in je relatie? Wil je de connectie met jouw partner verdiepen? Dan is deze workshop voor jullie beiden!

Gedurende ons drukke dagelijks leven blijkt het vaak behoorlijk moeilijk de tijd te vinden om werkelijk met je partner te zijn. Ons hoofd is vaak zo vol dat we niet de openheid kunnen vinden om de ander werkelijk te zien en te ervaren. Deze workshop bied een unieke setting om diep in je eigen wezen te zinken en van daaruit oprecht verbinding te maken met je geliefde.

Partner Yoga brengt je dichter tot elkaar. We bewegen in tweetallen door series van partneryoga oefeningen om een ruimte van openheid en acceptatie te creëren waarin we ons volledig op ons gemak voelen om onszelf te zijn. Naast oefeningen uit de partneryoga zullen we ook een aantal krachtige oefeningen uit de Tantra en Thai Massage introduceren, alles met het oog op het openen van jou en je partner en het loslaten van beperkende ideeën
die je hebt over jezelf en over elkaar. 

Deze workshop is voor iedereen die de relatie met zichzelf en zijn geliefde wil verdiepen. Of je nu een prille relatie geniet of al 30 jaar samen bent. De houdingen die langskomen zijn intiemer van aard dan normaal gesproken, dus het is fijn als je al in enige mate intiem vertrouwd bent met elkaar. Geen yoga ervaring vereist. Tijdens deze workshop houden we onze kleren aan :-).

Na de Partner Yoga for Lovers workshop zullen jij en je partner een diepere verbinding voelen. Je zult je geliefd en vol liefde voelen, geïnspireerd om elkaar nog dieper te leren kennen. Tevens zul je, gewapend met nieuwe oefeningen en technieken, goed uitgerust zijn om zelf thuis verder te oefenen.

If one of the participants does not speak Dutch, this workshop will be taught in English.

Data & Tijden:
Zaterdag 26 januari 15:30 – 18:30
Prijs: €25,- Early Bird tot 24 december (daarna € 30,- p.p. )
Gastdocent: Wouter Smit & Laura Tabrizi

Acro yoga lessENSERIE 4 – all levels

Deze lessenserie is geschikt voor all-levels. De twee docenten bereiden de les zo voor dat ze de groep kunnen opsplitsen. Deze lessenserie is dus zowel geschikt voor studenten, zonder enig ervaring , als voor studenten die al een lessenserie  hebben gevolgd. Voor vragen kun je contact opnemen met de docenten (lennert@acroyoga.org & yvonne@acroyoga.org).

Data & Tijden
Les 1 – zondag 6/1 – Geweest
Les 2 – zondag 13/1 – Geweest
Les 3 – zondag 20/1 – Geweest
Les 4 – zondag 27/1 – 16:45 – 19:15

Losse les: € 17,50

Voor deze lessen geldt dus een specifieke Acro Yoga leskaart. Deze lessen zijn NIET te reserveren met je gewone lesrittenkaart.

Docenten: Yvonne & Lennert

Workshops Aerial Yoga

In deze workshop gaan we vliegen in een Aerial Yoga doek; genieten van de ondersteuning die het doek je lichaam geeft zodat je moeiteloos in yogahoudingen komt en ondersteund ondersteboven kan hangen!  Het doek geeft je bovendien een gratis massage en is een heerlijk cocon om de workshop in Savasana mee af te sluiten. Aerial Yoga is voor zowel gevorderde Yogi’s als beginners een heel nieuwe Yoga ervaring en door het speelse karakter een Yoga vorm die je zeker een glimlach zal geven.

Data & Tijden:
zaterdag 2 februari 13:00 – 15:00
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Jasmijn

Acro Yoga Workshop

Samen spelen, balans vinden, communiceren en durven!  AcroYoga is spelenderwijs heerlijk met je lichaam werken, van binnen en van buiten, grenzen verkennen en verleggen, verbinden met jezelf en met anderen.

AcroYoga is een combinatie van drie elementen, namelijk: yoga, acrobatiek, en Thaise massage. Er wordt onderscheid gemaakt in Solar en Lunar AcroYoga. Hierbij is de Solar practice een meer actieve vorm, gefocust op partner-acrobatiek. Je komt een hoge energie uit deze practice, de adrenaline stroomt nog door je lijf! De Lunar practice is juist een zachtere practice met de focus op ‘therapeutic flying’ en Thaise massage. Hier kom je juist heerlijk ontspannen uit een sessie.

Lennert en Yvonne delen graag hun passie en enthousiasme met jou! Ze vinden het mooi om te zien hoeveel plezier, ontwikkeling en verbinding er tijdens AcroYoga ontstaat. Voor zowel de workshops als de lessenserie is geen ervaring met AcroYoga en/of partner nodig.

Datum & Tijd:
LUNAR serie – zaterdag 2 februari 18:00 -21:00
SOLAR serie – zaterdag 16 februari 18:00 -21:00

Prijzen:
Early bird* los € 22,50 p.p.
Regular los € 27,50 p.p.

SOLAR & LUNAR pack early bird* € 42,50 p.p.
SOLAR & LUNAR Pack regular € 47,50 p.p

Early Bird: tot 10 dagen voor aanvang aangemeld en betaald


Docenten: Yvonne & Lennert

Restorative, breath, mantra & yoga nidra

Wil jij een keer yin yoga ervaren in combinatie met helende mantra’s? In deze workshop neemt Lonneke je mee op een reis waarin je een diepe verbinding met jezelf kunt voelen en eventuele fysieke of emotionele spanning mag loslaten.

Lonneke begeleidt je in een serie van yin yoga houdingen vergezeld met de helende klanken van haar harmonium en fijne stem. De vibraties zorgen ervoor dat je beter kunt voelen, dieper kunt ontspannen en datgene kunt loslaten wat jou niet meer dient. Deze workshop is echt een cadeautje voor jezelf, aarzel niet en meld je aan!

Datum & Tijd:
zaterdag 2 februari 15:30 – 17:30
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Lonneke

Acro yoga lessENSERIE 5 – all levels

Les 1 – zondag 3/2 – 16:45 – 19:15
Les 2 – zondag 10/2 – 16:45 – 19:15
Les 3 – zondag 17/2 – 16:45 – 19:15
Les 4 – zondag 24/2 – 16:45 – 19:15

Pakketprijs: € 60,- (t/m 23 januari)
Pakketprijs: € 70,- (vanaf 24 januari)
Losse les: € 19,50

Voor deze lessen geldt dus een specifieke Acro Yoga leskaart. Deze lessen zijn NIET te reserveren met je gewone lesrittenkaart.

Docenten: Yvonne & Lennert

restorative yin xl (EN-NL)

Restorative Yin is een zachte, therapeutische vorm van yoga waarin de tijd wordt genomen om dieper in het lichaam te keren. De houdingen stimuleren de doorstroming van energie door het lichaam, waarbij door middel van bolsters, blokken en dekentjes de houdingen aangepast worden aan het lichaam.

De restorative yin XL is een extra lange restorative yin les, waarbij we aan de hand van een thema nog dieper het lichaam induiken. Deze XL les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, ongeacht leeftijd en gesteldheid.

If one of the participants does not speak Dutch, this workshop will be taught in English.

Data & Tijden:
16 februari – ​ ​​​1​3​:00-1​5​:00 – Theme: exhaustion
16 maart – ​ ​​ ​1​3​:00-1​5​:00 – Theme: new beginnings
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Aurora

ashtanga foundations workshopS (EN-NL)

Do you want to start with Ashtanga or are you curious to learn more about the philosophy of Ashtanga and explore the postures more depth, join one or all three of these workshops!

Ashtanga is a dynamic type of yoga, developed through experiment and study by Sri. K. Pattabhi Jois. He created the Ashtanga yoga system: a sequence of yoga postures (Asanas) combined with breath (Ujjayi), gaze (Dristi) and energy locks (Bandhas), which enable the student to engage in a regular ritual of focused movement.
In Ashtanga we follow a fixed sequence of postures in a fixed order. There are six
series of postures, starting with the Primary Series.

In the Ashtanga Foundations workshops we will explore the Primary Series. There will be three parts of this workshop, each one focusing on a different part in the series. Each workshop will start with some
background information, followed by the Sun Salutations and in depth focus on a part of the Primary Series.

Part 1/3: Saturday 16 February 15:30 – 17:30 
 Will explore the “Fundamental Asanas” and the standing sequence of the Primary Series. Postures: Padangushthasana through Virabhadrasana.

Part 2/3: Saturday 2 March 15:30 – 17:30 
In this part we will explore a part of the seated sequence of the Primary Series. Postures: Dandasana through Baddha Konasana B

Part 3/3: Saturday 16 March 15:30 – 17:30
Will focus on the last part of the Primary Series and the closing sequence. Postures: Upavishtha Konasana through Savasana

Price: € 25,- p.p. per workshop €60,- for three workshop
Teacher:  Charlotte

Yoga Beginnersworkshop

For Every Body! In deze 2 uur durende workshop krijg je informatie over de achtergrond van yoga, leer je een aantal basishoudingen (asana’s) goed uit te voeren met eventuele aanpassingen als je bijvoorbeeld last hebt van blessures of (nu nog) erg stijf bent. Je krijgt ook uitleg over het nut van Yoga houdingen en we behandelen een stukje Pranayama, ofwel ademhaling. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen in deze workshop.

Datum & Tijd:
zaterdag 23 februari 13:00 – 15:00
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Jasmijn

Mindfulness Workshop

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Op zondagmiddag 6 & woensdagavond 9  starten de volgende 8 weekse Mindfulness trainingen (MBSR). In deze workshop kun je alvast kennismaken met wat mindfulness is en voor jou kan betekenen.

Datum & Tijd:
zaterdag 23 februari 16:00 – 18:00
Prijs: € 22,50 p.p.
Docent: Guido

Yin & Reiki Workshop

Lekker weer even tot jezelf komen én energie opdoen en thuis komen bij jezelf tijdens onze Yin & Reiki workshop. Gedurende deze 3 uur durende workshop ga je de diepte in met meditaties, yin yoga en reiki. Geniet van een heerlijke middag vol ontspanning en herstel van lijf en geest door zo weinig mogelijk te doen en eens lekker op ‘ontvangen’ te staan. Deze “mini-vakantie in 1 middag” wordt verzorgd door Nadine & Sietske; yin-, meditatie- en reiki experts die je helemaal in de watten gaan leggen.

Reiki wordt ook wel energie, Ki, Chi of Prana genoemd. Door deze energie door te geven kun je blokkades op energetisch, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau opheffen en versterk je je gezondheid, welbevinden en innerlijke rust. Reiki werkt nooit alleen in op de symptomen, maar altijd op de hele mens. De combinatie van yin – waarbij je houdingen langere tijd aanhoudt – en reiki stimuleert en activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest, zorgt voor diepe ontspanning en heft energieblokkades op. Je stapt als herboren van je mat!

Datum & Tijd:
zaterdag 9 maart  13:00 – 16:00
Prijs: € 59,- p.p.
Docent: Sietske & Nadine

Ashtanga full primary series (EN-NL)

Ashtanga is a dynamic type of yoga, developed through experiment and study by Sri. K. Pattabhi Jois. He created the Ashtanga yoga system: a sequence of yoga postures (Asanas) combined with breath (Ujjayi), gaze (Dristi) and energy locks (Bandhas), which enable the student to engage in a regular ritual of focused movement.

In Ashtanga we follow a fixed sequence of posture in a fixed order. There are six series of postures, starting with the Primary Series. The Primary Series helps to build a foundation of strength, flexibility, focus and concentration, its purpose is to cleanse and tune mainly the physical body.

In this workshop we will do the full Primary Series. There will be adjustments for each posture so everyone can follow along with the full series. By doing the full series you will get more understand of the connection between different postures and the build up of the sequence. We will need at least 80% of the time for the series, the remainder will be used for explanation and back bend practice.

The Ashtanga Foundations Workshops are a nice preparation for the Full Series Workshop. Everyone is welcome to join this workshop. Some familiarity with the Ashtanga yoga style is desirable, but not necessary.

Dates & time:
Saturday March 30th 15:30 – 17:30
Price: € 25,- p.p. 

Teacher:  Charlotte

AANMELDEN VOOR YOGA WORKSHOPS

  • 0-14 dagen voordat de workshop plaatsvind: online (selecteer de juiste datum & kies voor ‘Register as unpaid)
  • > 15 dagen, via ons contactformulier
  • of een mailtje naar: info@livyoga.nl
  • Heb je vragen, bel ons op 06 – 41 886 444