Yoga & Mindfulness Workshops in Leiden

  • Inspirerende Yoga workshops & Masterclasses
  • In onze studio in hartje Leiden
  • Voor zowel de beginnende als meer ervaren Yogi’s obv open inschrijving
  • Houd onze updates in de gaten of volg onze Facebook pagina.

Idee! Je eigen (aerial) Yoga of Mindfulness workshop als teamuitje, vrijgezellenfeestje, vriendengroep of met familie op zaterdagmiddag tussen 13:00 & 19:00 of in de avond of op zondagmiddag van 17:00 – 19:00 en op sommige momenten overdag op door-de-weekse dagen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en prijzen.

De volgende yoga & mindfulness workshops staan gepland:

zaterdag 17 novemberELEMENT YOGA (VUUR)
zaterdag 17 novemberMINDFULNESS
zaterdag 17 novemberACRO YOGA SERIES 4/4
zondag 18 novemberACRO YOGA (SOLAR)
zaterdag 24 novemberELEMENT YOGA (LUCHT)
zaterdag 24 novemberRESTORATIVE YOGA, BREATH, MANTRA & NIDRA
zaterdag 24 novemberACRO YOGA LESSEN SERIES 1/4
zaterdag 1 decemberELEMENT YOGA (RUIMTE)
zaterdag 1 decemberACRO YOGA LESSEN SERIES 2/4
zondag 2 decemberYOGA BOARD
zondag 2 decemberLIFE COACHING
zaterdag 8 decemberYIN & REIKI WORKSHOP
zaterdag 8 decemberACRO YOGA LESSEN SERIES 3/4
zaterdag 15 decemberACRO YOGA LESSEN SERIES 4/4
zondag 9 decemberYOGA BEGINNERSWORKSHOP
zondag 16 decemberACRO YOGA (LUNAR)
zondag 16 decemberMINDFULNESS
zaterdag 22 decemberAERIAL YOGA
Yoga & Minfulness Workshops in Leiden

Mindfulness workshop

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Op zondagmiddag 6 & woensdagavond 9  starten de volgende 8 weekse Mindfulness trainingen (MBSR). In deze workshop kun je alvast kennismaken met wat mindfulness is en voor jou kan betekenen.

Datum & Tijd:
zaterdag 17 november  15:30 – 17:30
zondag 16 december  13:30 – 15:30
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Guido

Masterclasses Element Yoga

Alles in ons hele universum is opgebouwd uit vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ruimte). Ook jij bent hieruit opgebouwd. Elk van die elementen heeft een eigen energie die je kunt ervaren. Zo heb je de stabiliteit van aarde, de beweging van water, de kracht van vuur, de lichtheid van lucht en de weidsheid van ruimte.

In vijf lessen van 1,5 uur leidt Jerry Linnemeijer, onder meer bekend van Yoga TV,  je langs de vijf elementen. In elke les staat een element centraal en door natuurlijk en in je eigen tempo te bewegen in de verschillende houdingen keer je vanzelf naar binnen en kun je de energie van het element diep ervaren.

Je kunt de lessen allemaal doen om alle elementen te ervaren of misschien heb je alleen maar behoefte aan het ervaren van een of meer van de elementen.

Data & tijden:

Les 1/5 AARDE – geweest

Les 2/5 WATER – geweest

Les 3/5 VUUR – zaterdag 17 november – 13:00 – 15:00

Les 4/5 LUCHT  – zaterdag 24 november – 13:00 – 15:00

Les 5/5 RUIMTE – zaterdag 1 december – 13:00 – 15:00

Prijzen Pakketprijs € 70,- p.p. Lossen Les € 17,50 p.p.

Docent: Jerry

Acro yoga lessenserie Niveau 2

Dit is de perfecte gelegenheid om je AcroYoga avontuur te starten of voort te zetten en zo een goede en veilige basis te ontwikkelen! Lennert en Yvonne delen graag hun passie en enthousiasme met je in deze 4-delige lessenserie (denk: plezier, speelsheid, lachen, en verbinding!).

Je zult verbaasd zijn wat je in zo’n korte tijd kunt leren en welke verbinding AcroYoga kan geven met jezelf en met je medestudenten (een lessenserie helpt hier enorm bij!). Voor zowel de lessenserie als de workshops is geen ervaring AcroYoga en/of partner nodig.

Niveau 2: De les sluit naadloos aan op lessenserie deel 1. Enige ervaring met AcroYoga is wenselijk (je beheerst de standaard poses als bird, throne, star en sidestar). Mocht je nog geen ervaring hebben met AcroYoga maar wel bijvoorbeeld een dans of een capoeira achtergrond hebben, dan ben je ook meer dan welkom. Voor vragen kun je contact opnemen met de docenten (mail Lennert & Yvonne)

Data & Tijden:
Les 1 – zaterdag 27/10 – geweest –
Les 2 – zaterdag 3/11 – geweest –
Les 3 – zaterdag 10/11 – geweest –
Les 4 – zaterdag 17/11 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)

Prijzen:
Early Bird pakketprijs: € 55,- (tot 1 oktober)
Normale pakketprijs: € 65,- (vanaf 1 oktober)
Losse les: € 17,50

Voor deze lessen geldt dus een specifieke Acro Yoga leskaart. Deze lessen zijn NIET te reserveren met je gewone lesrittenkaart. 

Docenten: Yvonne & Lennert

Acro Yoga Workshop

Samen spelen, balans vinden, communiceren en durven!  AcroYoga is spelenderwijs heerlijk met je lichaam werken, van binnen en van buiten, grenzen verkennen en verleggen, verbinden met jezelf en met anderen.

AcroYoga is een combinatie van drie elementen, namelijk: yoga, acrobatiek, en Thaise massage. Er wordt onderscheid gemaakt in Solar en Lunar AcroYoga. Hierbij is de Solar practice een meer actieve vorm, gefocust op partner-acrobatiek. Je komt een hoge energie uit deze practice, de adrenaline stroomt nog door je lijf! De Lunar practice is juist een zachtere practice met de focus op ‘therapeutic flying’ en Thaise massage. Hier kom je juist heerlijk ontspannen uit een sessie.

Lennert en Yvonne delen graag hun passie en enthousiasme met jou! Ze vinden het mooi om te zien hoeveel plezier, ontwikkeling en verbinding er tijdens AcroYoga ontstaat. Voor zowel de workshops als de lessenserie is geen ervaring met AcroYoga en/of partner nodig.

Data & Tijden:
SOLAR serie – zondag 18 november 17:00 – 19:30 (kom svp op tijd om 16:50  ;-))
LUNAR serie – zondag 16 december 17:00 – 19:30 (kom svp op tijd om 16:50  ;-))

Prijzen:
Losse workshop : Early Bird € 20,- p.p. (tot 1 november) – daarna  € 22,50 p.p.
2 workshops (gezamenlijk boeken): € 39,- p.p.

Docenten: Yvonne & Lennert

Workshops Restorative yoga, breath, mantra & nidra

Wil jij echt even een middag zo diep ontspannen zoals je nog nooit gedaan hebt? Heb je last van spanning of stress, ben je de verbinding met jezelf even kwijt of wil je jezelf gewoon een middagje verwennen, kom dan naar deze workshop waarin Lonneke je begeleid op een reis naar binnen. Met behulp van ademhalingstechnieken, mindfulness, ontspannende yogahoudingen en helende mantra’s ga je ruimte ervaren in je lichaam en in je geest, de energie in je lichaam gaat weer stromen. Uiteindelijk werken we met behulp van yoga nidra toe naar een diepe ontspanning.

Data & Tijden:
zaterdag 24 november  16:00 – 18:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Lonneke

Acro yoga lessenserie Niveau 3

Deze lessenserie is geschikt voor all-levels. De twee docenten bereiden de les zo voor dat ze de groep kunnen opsplitsen. Deze lessenserie is dus zowel geschikt voor studenten, zonder enig ervaring , als voor studenten die al een lessenserie 1 en/of 2 hebben gevolgd. Voor vragen kun je contact opnemen met de docenten (lennert@acroyoga.org & yvonne@acroyoga.org).

Data & Tijden
Les 1 – zaterdag 24/11 19:00-21:00 (21-22 vrij spelen) LET OP TIJD WIJKT AF!
Les 2 – zaterdag 1/12 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)
Les 3 – zaterdag 08/12 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)
Les 4 – zaterdag 15/12 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen) 

Prijzen
Pakketprijs: € 65,- (vanaf 10 november)
Losse les: € 17,50

Voor deze lessen geldt dus een specifieke Acro Yoga leskaart. Deze lessen zijn NIET te reserveren met je gewone lesrittenkaart.

Docenten: Yvonne & Lennert

Yoga board workshop (eng)

Yoga Board lijk een beetje op surfen…., maar dan op het droge!

Het beoefenen van Yoga is op zichzelf al een uitdaging maar door het toevoegen van een Yoga Board krijgt je yoga practice een andere dimensie.

Met Yoga Board worden de elementen balans, evenwicht en focus versterkt. Doordat de plank wiebelt, voel je elke verplaatsing van je gewicht veel beter dan wanneer je op een harde vloer staat. Je balans, concentratie en focus worden extra op de proef gesteld. Dit is daarom een hele goede training en combinatie met Yoga.

Een Yoga Board lijkt op een breed surfplank. De plank ligt wiebelend op de grond, omdat het een soort ronde onderkant heeft. Door het wiebelen van het board, wordt je lichaam uitgedaagd om de balans te behouden terwijl jij je asana’s uitvoert. Het behouden van je balans, evenwicht en je focus zijn daarom erg belangrijk. Je gebruikt bij Yoga Board je hele lichaam en het voelt als een echte total-body-workout; bereid je voor op een zweet sessie.

De Nederlandse weercondities laten Sup Yoga niet toe in deze tijd van het jaar, en voor de grote SUP yoga fans is dit de perfecte manier om het suppen te onderhouden. Het beoefenen van Yoga Board is geschikt voor iedereen. Het is een perfecte basis voor alle sporten waarbij balans een must is, zoals skiing, snowboarding and surfing.

Datum & Tijd:
zondag 2 december  14:00 – 16:00
Prijs: € 25,- p.p.
Gast docent: Pritha

Life Coaching Masterclass

Duik tijdens de intieme groepssessies in op vragen over wie je bent, wat je wil; doet, tevreden en gelukkig maakt. Kijk naar doelen en hoe je het leven viert. Sta stil bij de manier waarop jij op dit moment je eigenwaarde ontwikkelt en luister naar wat je eigenlijk aan jezelf wil vertellen. Word bewust van deze diepgewortelde verlangens en prikkelende obstakels door praktische oefeningen te doen. Deze opgaven zullen je helpen woorden en inzichten om te zetten in acties zodat je opgestelde doelen kan bereiken en happily ever after naar jezelf – en anderen – kunt kijken. Deze sessie is een kennismaking met je eigen kracht en hoe je ervoor kunt zorgen om volledig in balans te leven.

Datum & Tijd:
zondag 2 december  17:00 – 19:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Rosa

yin & REIKI workshop

Lekker weer even tot jezelf komen én energie opdoen? Zo vlak na Sinterklaas kun je even opladen en thuis komen bij jezelf tijdens onze Yin & Reiki workshop.

Gedurende deze 3 uur durende workshop ga je de diepte in met meditaties, yin yoga en reiki. Geniet van een heerlijke middag vol ontspanning en herstel van lijf en geest door zo weinig mogelijk te doen en eens lekker op ‘ontvangen’ te staan. Deze “mini-vakantie in 1 middag” wordt verzorgd door Nadine & Sietske; yin-, meditatie- en reiki experts die je helemaal in de watten gaan leggen.

Reiki wordt ook wel energie, Ki, Chi of Prana genoemd. Door deze energie door te geven kun je blokkades op energetisch, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau opheffen en versterk je je gezondheid, welbevinden en innerlijke rust. Reiki werkt nooit alleen in op de symptomen, maar altijd op de hele mens. De combinatie van yin – waarbij je houdingen langere tijd aanhoudt – en reiki stimuleert en activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest, zorgt voor diepe ontspanning en heft energieblokkades op. Je stapt als herboren van je mat!

Datum & Tijd:
zaterdag 8 december  13:00 – 16:00
Prijs: € 55,- p.p.
Docent: Sietske & Nadine

YOGA BEGINNERSWORKSHOP

For Every Body! In deze 2 uur durende workshop krijg je informatie over de achtergrond van yoga, leer je een aantal basishoudingen (asana’s) goed uit te voeren met eventuele aanpassingen als je bijvoorbeeld last hebt van blessures of (nu nog) erg stijf bent. Je krijgt ook uitleg over het nut van Yoga houdingen en we behandelen een stukje Pranayama, ofwel ademhaling. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen in deze workshop.

Datum & Tijd:
zondag 9 december 17:00 – 19:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Charlotte

workshops Aerial Yoga

In deze workshop gaan we vliegen in een Aerial Yoga doek; genieten van de ondersteuning die het doek je lichaam geeft zodat je moeiteloos in yogahoudingen komt en ondersteund ondersteboven kan hangen!  Het doek geeft je bovendien een gratis massage en is een heerlijk cocon om de workshop in Savasana mee af te sluiten. Aerial Yoga is voor zowel gevorderde Yogi’s als beginners een heel nieuwe Yoga ervaring en door het speelse karakter een Yoga vorm die je zeker een glimlach zal geven.

Data & Tijden:
zaterdag 22 december 13:00 – 15:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Anne

AANMELDEN VOOR YOGA WORKSHOPS

  • 0-14 dagen voordat de workshop plaatsvind: online (selecteer de juiste datum & kies voor ‘Register as unpaid)
  • > 15 dagen, via ons contactformulier
  • of een mailtje naar: info@livyoga.nl.transurl.nl
  • Heb je vragen, bel ons op 06 – 41 886 444