Yoga & Mindfulness Workshops in Leiden

 • Inspirerende Yoga workshops & Masterclasses
 • In onze studio in hartje Leiden
 • Voor zowel de beginnende als meer ervaren Yogi’s obv open inschrijving
 • Houd onze updates in de gaten of volg onze Facebook pagina.

Idee! Je eigen (aerial) Yoga of Mindfulness workshop als teamuitje, vrijgezellenfeestje, vriendengroep of met familie op zaterdagmiddag tussen 13:00 & 19:00 of in de avond of op zondagmiddag van 17:00 – 19:00 en op sommige momenten overdag op door-de-weekse dagen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en prijzen.

De volgende Yoga workshops staan gepland:

zaterdag 27 oktoberRESTORATIVE YOGA, BREATH, MANTRA & NIDRA
zaterdag 27 oktoberACRO YOGA SERIES 1/4
zaterdag 3 novemberELEMENT YOGA (EARTH)
zaterdag 3 novemberAERIAL YOGA
zaterdag 3 novemberACRO YOGA SERIES 2/4
zondag 4 novemberBREATH JOURNEY
zaterdag 10 novemberELEMENT YOGA (WATER)
zaterdag 10 novemberACRO YOGA SERIES 3/4
zondag 11 novemberLIFE COACHING
zaterdag 17 novemberELEMENT YOGA (VUUR)
zaterdag 17 novemberMINDFULNESS
zaterdag 17 novemberACRO YOGA SERIES 4/4
zondag 18 novemberACRO YOGA (SOLAR)
zaterdag 24 novemberELEMENT YOGA (LUCHT)
zaterdag 24 novemberRESTORATIVE YOGA, BREATH, MANTRA & NIDRA
zaterdag 1 decemberELEMENT YOGA (RUIMTE)
zondag 2 decemberLIFE COACHING
zaterdag 15 decemberBEGINNERS YOGA
zondag 16 decemberACRO YOGA (LUNAR)
zondag 16 decemberMINDFULNESS
zaterdag 22 decemberAERIAL YOGA

workshops Restorative yoga, breath, mantra & nidra

Wil jij echt even een middag zo diep ontspannen zoals je nog nooit gedaan hebt? Heb je last van spanning of stress, ben je de verbinding met jezelf even kwijt of wil je jezelf gewoon een middagje verwennen, kom dan naar deze workshop waarin Lonneke je begeleid op een reis naar binnen. Met behulp van ademhalingstechnieken, mindfulness, ontspannende yogahoudingen en helende mantra’s ga je ruimte ervaren in je lichaam en in je geest, de energie in je lichaam gaat weer stromen. Uiteindelijk werken we met behulp van yoga nidra toe naar een diepe ontspanning. 

Data & Tijden:
zaterdag 27 oktober  14:00 – 16:00
zaterdag 24 november  16:00 – 18:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Lonneke

ACro yoga lessenserie NIVEAU 2

Dit is de perfecte gelegenheid om je AcroYoga avontuur te starten of voort te zetten en zo een goede en veilige basis te ontwikkelen! Lennert en Yvonne delen graag hun passie en enthousiasme met je in deze 4-delige lessenserie (denk: plezier, speelsheid, lachen, en verbinding!).

Je zult verbaasd zijn wat je in zo’n korte tijd kunt leren en welke verbinding AcroYoga kan geven met jezelf en met je medestudenten (een lessenserie helpt hier enorm bij!). Voor zowel de lessenserie als de workshops is geen ervaring AcroYoga en/of partner nodig.

Niveau 2: De les sluit naadloos aan op lessenserie deel 1. Enige ervaring met AcroYoga is wenselijk (je beheerst de standaard poses als bird, throne, star en sidestar). Mocht je nog geen ervaring hebben met AcroYoga maar wel bijvoorbeeld een dans of een capoeira achtergrond hebben, dan ben je ook meer dan welkom. Voor vragen kun je contact opnemen met de docenten (lennert@acroyoga.org & yvonne@acroyoga.org).

Data & Tijden:
Les 1 – zaterdag 27/10 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)
Les 2 – zaterdag 3/11 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)
Les 3 – zaterdag 10/11 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)
Les 4 – zaterdag 17/11 18:00-20:00 (20-21 vrij spelen)

Prijzen:
Early Bird pakketprijs: € 55,- (tot 1 oktober)
Normale pakketprijs: € 65,- (vanaf 1 oktober)
Losse les: € 17,50

Voor deze lessen geldt dus een specifieke Acro Yoga leskaart. Deze lessen zijn NIET te reserveren met je gewone lesrittenkaart. 

Docenten: Yvonne & Lennert

workshopS AERIAL YOGA

In deze workshop gaan we vliegen in een Aerial Yoga doek; genieten van de ondersteuning die het doek je lichaam geeft zodat je moeiteloos in yogahoudingen komt en ondersteund ondersteboven kan hangen!  Het doek geeft je bovendien een gratis massage en is een heerlijk cocon om de workshop in Savasana mee af te sluiten.
Aerial Yoga is voor zowel gevorderde Yogi’s als beginners een heel nieuwe Yoga ervaring en door het speelse karakter een Yoga vorm die je zeker een glimlach zal geven. 

Data & Tijden:
zaterdag 3 november  15:30 – 17:30
zaterdag 22 december 13:00 – 15:00
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Anne

ELEMENT YOGA – MASTERCLASSES 

Alles in ons hele universum is opgebouwd uit vijf elementen (aarde, water, vuur, lucht en ruimte). Ook jij bent hieruit opgebouwd. Elk van die elementen heeft een eigen energie die je kunt ervaren. Zo heb je de stabiliteit van aarde, de beweging van water, de kracht van vuur, de lichtheid van lucht en de weidsheid van ruimte.

In vijf lessen van 1,5 uur leidt Jerry Linnemeijer, onder meer bekend van Yoga TV,  je langs de vijf elementen. In elke les staat een element centraal en door natuurlijk en in je eigen tempo te bewegen in de verschillende houdingen keer je vanzelf naar binnen en kun je de energie van het element diep ervaren.

Je kunt de lessen allemaal doen om alle elementen te ervaren of misschien heb je alleen maar behoefte aan het ervaren van een of meer van de elementen.

Data & tijden:

Les 1/5 AARDE -zaterdag 3 november – 13:00 – 15:00

Les 2/5 WATER – zaterdag 10 november – 13:00 – 15:00

Les 3/5 VUUR – zaterdag 17 november – 13:00 – 15:00

Les 4/5 LUCHT  – zaterdag 24 november – 13:00 – 15:00

Les 5/5 RUIMTE – zaterdag 1 december – 13:00 – 15:00

Prijzen Pakketprijs € 70,- p.p. Lossen Les € 17,50 p.p.

Docent: Jerry

the BREATH JOurney

We dragen allemaal mentale, fysieke en emotionele spanning in ons lichaam, zowel bewust als onbewust. Tijdens deze Ademreis word je begeleid om hier bewust contact mee te maken en de helende kracht van je adem te gebruiken om los te laten, terwijl je alle ruimte zult krijgen om te Zijn met wat er is.

 • Voordelen van deze Ademreis:
 • Een boost in je energie circulatie
 • Vermindert stress, spanningsklachten en depressie/burn-out
 • Vrijheid van expressie
 • Efficiënt los laten van afvalstoffen (detox!)
 • Het loslaten van controle en onderdrukte emoties
 • Ruimte ervaren in je adem, lichaam en leven
 • Algeheel gevoel van vreugde, liefde, innerlijke rust en ontspanning
 • Verdieping van je yoga/meditatie beoefening

Er ligt een schat ligt verborgen in je adem, klaar om ontdekt te worden….
Inhoud van de workshop:

 • Adem observatie/meditatie
 • Introductie ademwerk
 • Tips/advies hoe je meer bewust kunt worden van de helende kracht van jouw adem + oefeningen voor thuis

The Breath Journey: een volledig begeleide, transformerende ademsessie. Gelegenheid om de ervaringen te delen en vragen te stellen. Nadine Ruiter is gecertificeerd ademcoach, yin yoga docent, massage therapeut, workshop en event organisator in binnen en buitenland en zal deze Ademreis begeleiden. Neem ook een kijkje op www.thebreathjourney.com

Datum & Tijd:
zondag 4 november  16:30 – 19:30
Prijs: € 45,- p.p.
Docent: Nadine

life coaching MASTERCLASS

Leven in vrijheid vanuit eigen kracht en volledig in balans? Dat kan. Nieuw bij Liv Yoga is de Life Coaching groepssessie, iedere maandag van 10:45 – 12:15 of dus op deze zondagmiddag 9 september. Ontdek wat het is om de relatie met jezelf te verdiepen en je ‘inner soul purpose’ te vinden in deze eerste kennismaking.

Duik tijdens de intieme groepssessies in op vragen over wie je bent, wat je wil; doet, tevreden en gelukkig maakt. Kijk naar doelen en hoe je het leven viert. Sta stil bij de manier waarop jij op dit moment je eigenwaarde ontwikkelt en luister naar wat je eigenlijk aan jezelf wil vertellen. Word bewust van deze diepgewortelde verlangens en prikkelende obstakels door praktische oefeningen te doen. Deze opgaven zullen je helpen woorden en inzichten om te zetten in acties zodat je opgestelde doelen kan bereiken en happily ever after naar jezelf – en anderen – kunt kijken. Deze sessie is een kennismaking met je eigen kracht en hoe je ervoor kunt zorgen om volledig in balans te leven.

Datum & Tijd:
zondag 11 november  17:00 – 19:00
zondag 2 december  17:00 – 19:00
Prijs: € 17,50 p.p.
Docent: Rosa

mindfulness workshops

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Op 6 & 9 januari starten de volgende 8 weekse Mindfulness trainingen (MBSR). In deze workshop kun je alvast kennismaken met wat mindfulness is en voor jou kan betekenen.

Datum & Tijd:
zaterdag 17 november  15:30 – 17:30
zondag 16 december  13:30 – 15:30
Prijs: € 20,- p.p.
Docent: Guido

acro yoga workshop

Samen spelen, balans vinden, communiceren en durven!  AcroYoga is spelenderwijs heerlijk met je lichaam werken, van binnen en van buiten, grenzen verkennen en verleggen, verbinden met jezelf en met anderen.

AcroYoga is een combinatie van drie elementen, namelijk: yoga, acrobatiek, en Thaise massage. Er wordt onderscheid gemaakt in Solar en Lunar AcroYoga. Hierbij is de Solar practice een meer actieve vorm, gefocust op partner-acrobatiek. Je komt een hoge energie uit deze practice, de adrenaline stroomt nog door je lijf! De Lunar practice is juist een zachtere practice met de focus op ‘therapeutic flying’ en Thaise massage. Hier kom je juist heerlijk ontspannen uit een sessie.

Lennert en Yvonne delen graag hun passie en enthousiasme met jou! Ze vinden het mooi om te zien hoeveel plezier, ontwikkeling en verbinding er tijdens AcroYoga ontstaat. Voor zowel de workshops als de lessenserie is geen ervaring met AcroYoga en/of partner nodig.

Data & Tijden:
SOLAR serie – zondag 18 november 17:00 – 19:30 (kom svp op tijd om 16:50  ;-))
LUNAR serie – zondag 16 december 17:00 – 19:30 (kom svp op tijd om 16:50  ;-))

Prijzen:
Losse workshop : Early Bird € 20,- p.p. (tot 1 november) – daarna  € 22,50 p.p.
2 workshops (gezamenlijk boeken): € 39,- p.p.

Docenten: Yvonne & Lennert

AANMELDEN VOOR YOGA WORKSHOPS

 • 0-14 dagen voordat de workshop plaatsvind: online (selecteer de juiste datum & kies voor ‘Register as unpaid)
 • > 15 dagen, via ons contactformulier
 • of een mailtje naar: info@livyoga.nl.transurl.nl
 • Heb je vragen, bel ons op 06 – 41 886 444