Workshop

Systemisch werk | Familie opstelling

Vrijdag 1 september | 6 oktober | 3 november | 1 december

Liv Leidse Hout

Familie opstellingen en systemisch werk. Het onzichtbare, zichtbaar maken. Zonder oordeel of er ook maar iets van te vinden, krijg je inzicht in de onzichtbare patronen die je laten zien wat gezien wil en mag worden.

Hoe lang draag jij nog de last van je familie op je schouders? In ons werk ontmoeten wij dagelijks mensen die gebukt gaan onder lasten die horen bij het familiesysteem. Zij beseffen allemaal dat zij niet helemaal tot hun recht komen zolang zij deze lasten blijven dragen.

Het losbreken uit die familiepatronen zorgt vaak ook voor tweestrijd. Het voelt alsof je moet kiezen tussen jezelf en de ander. Meestal kiezen mensen er dan voor om de last te blijven dragen en niet (volledig) voor zichzelf te kiezen. We zijn eraan gewend. Het probleem is echter, dat je ergens in je leven gaat vastlopen als je dit blijft doen.

Mensen zien dit terug in relatieproblemen, buitensluiting, gepest worden, geldzorgen, ziektes, werk waar ze niet gelukkig van worden, niet begrepen worden, depressies, angsten en in heftige traumatische ervaringen die van familie op familie terug blijven komen.

Als kind van je ouders ben je altijd loyaal. Je draagt hun lasten met liefde. Dit doe je onbewust en soms bewust. Ook al zie je je ouders niet, of ben je niet bij ze opgegroeid. Je bent verbonden. Deze connectie zorgt ervoor dat jouw rugzak gevuld is met lasten die niet van jou, maar van jouw familie zijn. Zo dragen de mensen die na jou komen, de volgende generatie, ook jouw lasten. Dit is onvermijdelijk het geval als jij die van de vorige generaties niet teruggeeft aan degene van wie ze zijn en jij de jouwe niet verwerkt.

Als je zelf kinderen hebt of neefjes of nichtjes, dan zie je dit bij hen al op jonge leeftijd terug. Ze spiegelen dat waar de generatie boven hen nog werk te verrichten heeft. Kinderen die gepest worden, er niet bij horen, ongelukkig zijn, ziektes hebben, ongelukken meemaken, overlijden, echtscheiding meemaken, leerproblemen ontwikkelen, en nog veel meer, nemen allemaal de lasten van hun ouders of voorouders over. Wat gaat de volgende generatie van jou overnemen? Of, wat zie je nu al in de levens van de volgende generatie terugkomen dat van jou is of van jouw andere familieleden?

Wij weten zeker dat jij, als dat mogelijk is, niet in de schoenen wilt lopen van een ander en dat jij ook gunt dat de volgende generatie niet in jouw schoenen loopt. Wij weten zeker dat jij de volgende generatie hun eigen leven wilt laten leiden, vrij van de lasten van generaties boven hen.

Doorbreek het patroon!

Als jij de patronen doorbreekt, wordt niet alleen jouw leven lichter en gemakkelijker, maar ook dat van de generatie die na jou komen. Daarom nodigen wij je van harte uit om je aan te melden voor de opstelavonden. Tijdens deze avonden begeleid opsteller & trainer Guus Maris jou door je eigen processen, waardoor jij niet alleen meer uit je eigen leven kunt halen, maar ook anderen kunt helpen meer uit hun leven te halen. De opstelavonden gaan jou veel opleveren, omdat het jouw leven op alle gebieden zowel bewust als onbewust in balans brengt en je door het opheffen van blokkades het leven kunt leiden dat voor jou bestemd is.

Mocht je nog twijfelen en meer willen weten?

Klik dan hier

We kijken er naar uit om meer mensen te leren over het prachtige werk van familieopstellingen en zien jou graag.

Gegeven door:

Guus

Data & tijd

Vrijdag 1 september | 6 oktober | 3 november | 1 december

Investering

€22,- voor representanten €66,- voor vraagstellers

Locatie

Liv Leidse hout

Taal

Workshop boeken