Workshop

Voluit leven

van inhouden naar tevoorschijn komen

Zondag 14 april
11:30 – 17:30

Liv Leidse Hout

Je verlangt ernaar om voluit te gaan leven en jezelf eindelijk helemaal te laten zien. En toch houd je jezelf nog regelmatig in, omdat je de afwijzing zo goed kent.
Het gevoel van te veel zijn, ken jij als geen ander…

Maar al te vaak heb je gehoord dat je te snel, te aanwezig, te energiek, te behoeftig of juist te krachtig bent…..en dus houd je je maar in. Pas je aan, trek je terug of ga je hard je best doen, om de verbinding met de ander te behouden.
Ondertussen loop je rond met een sluimerend gevoel van ontevredenheid. Ergens ben je gaan geloven dat het aan jou ligt; jij zult inderdaad wel te heftig, te moeilijk, te lastig zijn….. Au.
Omdat je weet dat je meer in je mars hebt en er meer uit het leven te halen valt, ben je ook nog eens teleurgesteld in jezelf. Want je weet het allemaal wel, dus waarom doe je het niet gewoon?

Het ligt niet aan jou

Stel nou dat JIJ niet te veel bent, maar gewoon intens? En dat de mensen om je heen zich daar geen raad mee weten.
Hoe vaak heb jij niet gehoord dat je moet dimmen, even rustig moet doen, de ander ruimte moet geven…?
Vaak als jij kwam met je vuur, je passie en je enthousiasme werd je afgewezen. De ander raakte geïrriteerd, had een oordeel of ging uit verbinding – en dus besloot jij (onbewust) om het of dan maar alleen te doen, of je vooral te gaan richten op de ander.
Ooit was dit een helpende bescherming, maar nu zit het je eerder in de weg.

Je hoeft het niet alleen te doen

 

Hoe zou het voor je zijn als je een warm welkom zou ervaren op jouw levendigheid en je vuur?

Stel je eens voor dat je geen afwijzing maar enthousiasme en aanmoediging zou ontvangen op het moment dat jij komt met jouw verlangens. En dat je wordt uitgenodigd om jezelf te laten horen en zien, met alles wat er op dat moment in je leeft.

Misschien denk je nu: “eh….best eng”. Of: “hoe dan?” En dat snap ik. Precies daarom is deze workshop.
Het is niet te doen om in je eentje dit soort diepe patronen te veranderen – hoe graag je dat misschien ook wilt. Zonder een echte, belichaamde ervaring van welkom zijn kan ons brein namelijk niet ontdekken hoe dat is. Laat staan erop leren vertrouwen.
Daarom kun je zoveel zelfhulpboeken lezen als je wilt en werkt praattherapie ook maar tot op zeker hoogte. Pas als je lijf mee gaat doen en er heel specifiek op dit thema wordt gewerkt, kan je zenuwstelsel die nieuwe ervaring werkelijk integreren.

En dat kun je per definitie niet voor jezelf doen:

 

– wij hebben elkaar nodig als het gaat over het helen van relationele wonden –

Wat we gaan doen

Als je ‘ja’ zegt tegen deze dag, dan ga je ontdekken hoe het is als je in een veilige bedding werkelijk tevoorschijn komt. Samen met maximaal 9 andere vrouwen krijg je de uitnodiging om niet in te binden maar uit te pakken.

Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in jouw grootste obstakel als het gaat over het leven van je verlangen. Maar belangrijker nog: in deze vrije speelruimte word je begeleid om je beschermingsmechanismen te doorbreken en nieuw gedrag uit te proberen.
Dit alles doe je samen met ‘soortgenoten’, die niet schrikken van jouw energie maar je aanmoedigen en verwelkomen. Wat dat brengt is een onbetaalbare ervaring van hoe het voelt als jouw vuur helemaal mag stromen, ook -juist- in het contact met een ander.

Er worden een aantal dingen uitgelegd, maar het merendeel van deze dag zal bestaan uit ervaringsgerichte oefeningen. Daarbij kun je denken aan werkvormen zoals inquiry, emotioneel lichaamswerk & deelopstellingen.
Vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring ben ik er namelijk van overtuigd, dat zowel het hoofd als het hart ertoe doen. En dat echte verandering pas plaatsvindt als je iets ‘aan den lijve’ ervaart.

Na deze workshop;

  •  weet je precies wat jou in de weg staat om voluit te leven;
  •  heb je ervaren hoe het voelt om ergens helemaal welkom te zijn met alles wat je in je
    hebt;
  • weet je wat je kunt doen om je energie weer vrijelijk te laten stromen;
  • heb je een praktische oefening in handen om daar zelf mee verder te gaan.

Voel je een ‘ja’? Super! Dan is deze workshop voor jou 🙂

Voor koffie, thee en wat lekers zorgen wij, de lunch mag je voor jezelf mee nemen 🙂 

Aanmelden en bonus visualisatie

Kom je meedoen? Leuk! Stuur dan even een mail naar:
[email protected]

Als voorbereiding voor de workshop krijg je na aanmelding ook nog een ingesproken visualisatie oefening opgestuurd. Daarin word je uitgenodigd om alvast een stapje in de toekomst te zetten en te gaan voelen hoe het is als jij helemaal in je eigen levensenergie gaat staan.

 

Over Selena

Selena heeft al 14 jaar een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut voor sterke, slimme vrouwen die de wens hebben om voluit te leven. Als begeleider is ze direct en eerlijk. Ze kan je helder uitleggen hoe de vork in de steel zit om je daarna met humor en warmte terug naar je gevoel te brengen. Naast individuele sessies leidt ze ook diverse verdiepingsgroepen en geeft ze trainingen en workshops. 

Wil je meer weten over Selena? Neem dan een kijkje op haar website of luister naar de podcast “Van Hoofd naar Hart”.

Gegeven door:

Selena van Apeldoorn

Traumatherapeut en trainer

v

Data & tijd

Zondag 14 april 11:30 – 17:30

Investering

€ 125,- 

Locatie

Liv Leidse hout

Taal

Workshop boeken

Nederlands