Dagretraite

Mindfulness & Lichaamwerk: Dichter Bij Jezelf

zaterdag 12 juni | 10:00 – 17:00

Yogacentrum Leidse Hout

Wil je je goed voelen?
Dan moet je goed voelen..

Dichter Bij Jezelf:
Dagworkshop: Mindfulness & Lichaamswerk

Ben je op?

Moe van alles? Het was dan ook een lange, lange winter – zeker met alle maatregelen. En jij bent vast iemand die niet bij de pakken neerzit, dus ging je gewoon door met alles in goede banen leiden. Zowel thuis als op het werk ben je constant bezig met wat er allemaal gedaan moet worden en wie er iets van je nodig heeft. Ondertussen merk je dat je eigenlijk doodmoe bent. Je weet wel dat het tijd is om jezelf weer wat echte aandacht te geven– maar ja, hoe dan?

Nooit goed genoeg

Ondertussen ben je vaak prikkelbaar, onrustig en merk je dat je wel erg in je hoofd zit. Daar vallen gedachten je lastig als “het is toch nooit goed genoeg”, “het is me teveel” of “ik kan het toch niet”. Je bedenkt dat je wat beter voor jezelf zou moeten zorgen, doet een dappere poging om weer ’s te mediteren of een online yogales mee te pakken, maar dat hou je niet vol. En dan is er vast weer die kritische innerlijke stem. Je wéét toch wat goed voor je is, dus waarom dóe je het dan niet gewoon?

Zó kan het ook

Hoe zou het voor je zijn als je door hele simpele, kleine oefeningen zou weten hoe je de hele dag door beter bij jezelf kunt blijven? Wat als je überhaupt meer contact zou ervaren met je eigen gevoel, en wat JIJ eigenlijk nodig hebt? Dan zou waarschijnlijk een stuk makkelijker voor je zijn om dingen meer los te laten. Want je zou dan meer durven vertrouwen op je gevoel, vriendelijker voor jezelf kunnen zijn en ook nog energie over houden om meer te kunnen genieten van wat er écht toe doet.

Het ligt niet aan jou

Het is heel logisch dat je alles zo goed mogelijk wilt doen en dat je je inzet om die leuke ouder, fijne vriend(in), liefhebbende partner of goede collega te zijn. Maar zoals met alles in het leven gaat het ook hier om balans. Om leren hoe je naast sterk, ook kwetsbaar kunt zijn. Dat zelfstandigheid zijn niet betekent dat je geen hulp mag vragen en dat het af en toe níet weten ook écht ok is.

“Ja ja, dat weet ik ook allemaal wel…”

Maar voel je het ook? Of is er toch steeds die innerlijke stem die je opjaagt om het nog beter, sneller, anders te doen? Die je afstraft als er even iets níet lukt – zoals je geduld bewaren (met de kinderen), daadwerkelijk toepassen wat je in boeken of tijdschriften hebt gelezen, iedere dag mediteren of alleen maar gezonde maaltijden op tafel zetten? Wat er nu nodig is, is leren HOE je echt vriendelijker voor jezelf kunt worden. Ontdekken wat je daar nou bij in de weg staat, en simpele maar effectieve tools krijgen om die patronen nou eindelijk eens te doorbreken.

Dat is precies wat we gaan doen in de dagworkshop “Thuis komen bij jezelf” op zaterdag 12 juni. Mindfulness Trainer Guido Madera en Mildheidscoach voor sterke vrouwen, Selena van Apeldoorn leren je ervaren hoe je via bewustzijn, aandacht en beweging weer meer bij jezelf kunt komen.

Je ontdekt hoe je:

 • Vriendelijker wordt voor jezelf;
 • Meer rust krijgt in je hoofd en in je lijf;
 • Beter kunt ontspannen bij hoe het is;
 • Met je ademhaling kunt werken om jezelf letterlijk en figuurlijk meer lucht te geven;
 • Beter bij jezelf kunt blijven, ook in uitdagende situaties.

Als je nu denkt “ja, fijn!”, meld je dan gelijk even aan voor deze dagretraite op 12 juni van 10 to 17. Hieronder vind je alle praktische informatie en aanmelden kan door het contactformulier onderaan of via een e-mail naar info@livyoga.nl of selena@selenavanapeldoorn.nl.

Meer horen over de dagretraite, mindfulness & lichaamswerk?

Luister naar Selena’s PodCast #3 in gesprek met Guido over bewustzijn alleen is niet genoeg

 • Guido vertelt over zijn burn out- en de levenslessen die daaruit ontstonden
 • uitdagingen in Corona-tijd & mindfulness
 • van standje overleven naar echt contact met jezelf
 • hoe je echte transformatie kunt bereiken
 • ‎hoe vertragen helpt om beter keuzes voor JOU te maken,
 • stress hoef je niet op te lossen. Maak ruimte voor het zelfhelend vermogen van je lichaam
 • en nog veel meer….
Gegeven door:

Selena van Apeldoorn

Mildheidscoach voor sterke vrouwen

Guido Madera

Mindfulness-trainer

Data & tijd

zaterdag | 12 juni 10:00 – 17:00

Investering

€ 150 p.p. (incl. vegetarische / vegan lunch)

Locatie

Yoga centrum Leidse hout

Mindfulness & lichaamswerk is een therapie gebaseerde training en daardoor toegestaan als fysieke  groepsbijeenkomst. Wees er snel bij want door de 1,5 meter afstand zijn er wel maar 10 plaatsen beschikbaar!

Taal

Nederlands

Aanmeldformulier dagretraite 'Dichter bij jezelf' training

14 + 6 =